9-13 Ekim Amatör Spor Haftası kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreni ile başladı.
Saat 09.00’da başlayan törende İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Haftanın anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsmail Kesgin yaptı. Kesgin konuşmasında; “Her yıl Ekim ayının ikinci haftasında Amatör Spor Haftası olarak yurt genelinde etkinler yapılacak olup, ilçemizde de hafta boyunca spor etkinlikleri yapılacaktır. Tosya Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü olarak Amatör Spor Haftası çerçevesinde en büyük hedefimiz herkesin spora kazandırılması ve yeni neslimizin sporla tanıştırılması, sporun faydalarının her yaş grubuna aktarılmasını özellikle de gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlamaktır.
Tosya’mızda artık sadece bu hafta değil bütün sene boyunca spor etkinliklerinin devam edebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimize ve bu yolda bize yardımcı olan başta Sayın Kaymakamımız Deniz Pişkin ve Belediye Başkanımız Kazım Şahin ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Tosya’mızda faaliyet gösteren değerli spor kulüplerimize de gençlerimizle ve sporcularımızla ilgilendiği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Tören geniş katılımlı kortej yürüyüşünün ardından sona erdi.

Törene; Belediye Başkan Vekili Ali Mutlu, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 








Editör: TE Bilisim