Gittiği her ilçede yoğun bir ilgiyle karşılaşan Zafer Nalbantoğlu dün sahil turu yaptı. Cide, İnebolu, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde vatandaşlarla görüşen Nalbantoğlu, destek istedi.

Kastamonu’nun hem geçmişte hem bugün öncü şehirlerinden biri olduğunu, akılla, bilgiyle ve mantıkla yoğrulduğunu belirten AK Parti Milletvekili adayı Zafer Nalbantoğlu

"İlk kadın mitinginin Kastamonu’da yapılması da milli mücadelede kağnılarla cepheni taşınması da tesadüf değildir. Kastamonu 12 Haziran'da tarihî bir adım atacak." şeklinde konuştu.

Bugünkü okulların üçte birinin ve hastanelerin dörtte birinin son sekiz yılın eseri olduğunu vurgulayan Nalbantoğlu, "Eskiden 'Hastaneler bütün vatandaşlara açık olacak, ilaç fiyatları yüzde 80 ucuzlayacak, istenen eczaneye gidip alınacak' deseydim, 'Bu genç çıldırmış' derdiniz ama biz bunları gerçekleştirdik." dedi. Öğrencilerin kitaplarını ücretsiz vereceklerini gündeme getirdiklerinde kendilerini makaraya almaya kalktıklarını, kaynağı nerden bulacaklarını sorduklarını hatırlatan Milletvekili adayı Nalbantoğlu, şunları kaydetti: “Hortumları kesip o kaynakları çocuklara kitap olarak dağıtacağımızı söyledik. Tunceli'nin dağ köyünde de, Ankara Sincan'da da, İzmir'in Karşıyaka'sında da, Kastamonu’nun Cide’sine de, Edirne'de de hiçbir ayrım yapmadan, aynı kitapları aynı anda teslim ettik. Bundan sonra ise ağır kitaplar yerine, üç yıl içinde tablet bilgisayar vereceğiz. Öğretmenin akıllı tahtada öğrettiği dersi, akşam evde bununla tekrar etme şansı olacak. İnternet bağlantısı olacak. Bizim çocuklarımız da Harvard veya Oxford üniversitelerinin tartışma platformlarına dahil olabilecek."

Haber: Sedat AĞACIKOĞLU

Editör: TE Bilisim