Ak Parti Teşkilatı Gündemi Değerlendirdi

Ak Parti Tosya İlçe Teşkilatı Dağlıca saldırısının ardından gündemde yaşanan olayları değerlendirmek ve 26. Dönem Milletvekili aday adayını tanıtmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Ak Parti Tosya İlçe Teşkilat binasında düzenlenen basın toplantısına 26. Dönem Ak Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Zafer Nalbantoğlu, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Başkanı Metin Ekşi, İlçe Başkan Yardımcıları Naci Küçükmorkoç, Hasan Örü ve Ali Sütçü ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Zafer Nalbantoğlu Aday Adaylığını Açıkladı

Toplantıda konuşan Zafer Nalbantoğlu 26. Dönem Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Nalbantoğlu konuşmasında; “Bildiğimiz üzere dün acılı bir haberle Dağlıca’da yüreğimiz dağlandı. 16 tane şehidimiz ve bugün de Iğdır’da 14 ve Cizre’de 4 olmak üzere 18 şehidimiz var. Toplam bu süreçte 100’ü aşkın şehidimiz oldu. Öncelikle ruhları şad olsun diyoruz. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Burda şunu belirtmek istiyorum.  Çözüm süreci biz geçen seçimlerde çözüm sürecini iyi anlatamadık. Çözüm süreci anlatamadığımız için halk sanki karşı tarafa ultimatom veriyoruz sandı.  Çözüm sürecinin asıl amacı bu şehitlerimizin haberlerinin gelmemesi, anaların yüreğinin dağlanmaması, her kara haberlerle uyanmamamızdı.  Çözüm sürecinde bi taraf iyi niyetliydi. Biz karşı tarafa dedik ki PKK’ya silahlarınızı bırakın ülkeyi terk edin, eğer bu şartlara haiz olursanız çözüm süreci devam eder.  Biz iyi niyetimizi gösterip karşı taraf kötü niyetliyse bu suç iyi niyetli olan tarafta olmuyor maalesef.  Tabiki bu dönemde bir takım eksiklikler olabilir. Çözüm sürecinde PKK güçlendi kontrol edilmedi diye eleştiriliyor. Ama burada iyi niyetli olan tarafa değil kötü niyetli olan taraf bakmak lazım. Herkes bi algı operasyonudur gidiyor.  Artık Türkiye’nin birlik beraberlik olması lazım. Birlik beraberlik içinde hareket etmesi lazım bizim düşmanlarımız belli. Onun için Türkiye kararlılıkla mücadeleye devam edecektir. Orda aslanlarımız Mehmetçiklerimiz şehit oluyor. Ama biz kararlılıkla o bölgeyi inşallah temizleyeceğiz ve Türkiye oradaki etnik gruplarla birlikte ilelebet birlik beraberlik içinde yayacak.

Olayın diğer boyutuna gelince bildiğiniz üzere 7 Haziran 2015 seçimlerinde asmacımıza hedefimize ulaşamadık. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Bu seçimlerde herkes özveriyle çalıştı. Tosya’da yüksek bi oy oranıyla ilçeler arasında %65 le seçimi tamamladık.  Biz üzerimize düşen görevimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Ve biliyorsunuz 24.,25.dönemlerde Ak Parti Kastamonu 3.sıra milletvekili adayıydım. 26.dönemde yine aday adayı oldum.  Bu sefer birikimimizle tecrübemizle daha üst sıralarda yer almak istiyoruz.  Biz 3.sıra görevini yaptık. İnşallah bu dönem daha üst sıralarda yer almak istiyoruz.


Bildiğiniz üzere bu akşam da bütün ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarını da genel merkeze çağırıyor. Görüşlerini alacaklar. Bu önceden yapılmamış birşeydi Ak Parti’de. Bizim için olumlu sonuç doğuracak. Tüm ilçeler belediye başkanları takdir ediyor bizim emeğimizi 8 yıldır Ak Parti’ye verdiğimiz emeğimizi, koşturmamızı.  Ak Parti’nin daha yüksek oy alması için bölgesel bir sıralama istiyorlar. Dağılımlı bir sıralama ve bu sıralamada Tosya’nın en azından 2.sırada yer almasını istiyorlar. Herkes bu görüşte. Tabiki üzgünüz şehitlerimiz var. Sözü fazla uzatmaya gerek yok Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin de; “Acımız büyük yüreğimiz yanıyor. Gün birlik olma günüdür. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum milletimizin başı sağ olsun” dedi.







    

   

Editör: TE Bilisim