SEDAT AĞACIKOĞLU
KASTAMONU (İHA) - 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Tosya ilçe merkezi ve köylerinde oy kullanılacak olan sandıklarda görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere seminer verildi.
Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mustafa Göğüş tarafından verilen seminere İlçe Seçim Müdürü Mehmet Güdek, sandıklarda görev yapacak olan sandık kurulu başkan ve memur üyelere sandık kurullarının görev ve yetkileri anlatıldı.
İki grup olarak verilen seminere ilçe merkezinde ve köylerinde kurulacak olan toplam 135 sandıkta görev yapacak olan sandık kurulu başkan ve memur üyeler katıldı.
Seminerde, sandıkların kurulmasıyla başlayacak oy verme işleminin sona ermesi ve sandıkların açılması oyların sayılarak tutanaklara geçirilmesi ve uy pusulası ve tutanakların seçim kuruluna teslim edilecek sürece kadar yapılacak işlerde sandık kurullarının görev ve yetkileri video gösterimiyle detaylı olarak katılımcılara anlatıldı.



İlçe merkezi ve köylerde kurulacak olan 135 sandıkta görev yapacak olan sandık kurulu başkan ve memur üyeler seçim günü yönetmelik ve sandıkların hazırlanmasından oy pusulaları ve tutanakların ilçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesi sürecine kadar yapılması gerekenler sandık kurulu başkan ve memur üyelere anlatılarak el kitabı dağıtıldı.
(SDA-
Editör: TE Bilisim