Ak Parti’nin Kastamonu Merkez’deki adayını açıklamasının ardından gözler ilçelerdeki Belediye Başkan adaylarının açıklanmasına çevrildi.

Genelde seçim stratejisi ilçelerde rakip partinin adayına göre belirlenmekte iken Tosya’da bu durum şu anda farklı seyir almakta.

Geçtiğimiz hafta www.tosyahaberleri.com haber sitemizde Tosya Ak Parti İlçe teşkilatının Belediye Başkanı adayını açıklanacağı haberini yapmış ve ilçede heyecanlı bir bekleyiş olmuştu.

Fakat AK Parti geçtiğimiz hafta ilçe belediye başkan adaylarını tam açıklamak üzeriyken ülke gündeminin bir anda değişmesi Yolsuzluk Operasyonları, Cemaat Konuları, Görevden almalar, Bakan ve milletvekillerin istifaları, yeni bakanlar listesi, peşpeşe gelen açıklamalar,  Savcı Krizleri, 2. Dalga Operasyonları , Hatay'da yaşan TIR meselesi derken Ak Parti seçimlere gireceği adayların tanıtım programlarını kısa bir süre erteledi.

İddialara göre Ak Parti’nin Kastamonu’nun çoğu ilçesinde Belediye başkan adayları netleşse de Kastamonu’nun bir iki ilçesinde sürpriz yapılabileceği siyasi kulislerde çoktan konuşulmaya başlandı.

AK Parti’nin adaylıkları kesinleşen ilçeler dışında özellikle bir ilçede sürpriz adayla seçimlere girileceği konuşuluyor.
Tosya da yapılacak seçimlerde adaylıklarını açıklayan 4 Belediye Başkan Adaylarının seçimlerde oyları bölecek olması, Tosya'da son yılların en çekişmeli seçimin yaşanacağının bir göstergesi oldu.

İlçe belediye başkan adaylarının Başbakan'ın 5 Günlük Uzak Doğu seyahatinden hemen önce ya da Başbakan döndükten hemen sonra açıklanması bekleniyor.

MASADAKİ ADAY ADAYI LİSTELERİ MERCEK ALTINDA

Aday belirleme sürecinin artık sonuna gelinirken, seçimler öncesi partinin imajının spekülatif iddialarla zedelenmemesi için azami titizlik gösteriliyor. Yoğun bir araştırma içine giren kurulun, daha önce adı yolsuzlukla ve şaibeli işlerle anılan aday adaylarını tek tek listelerden eledikleri ifade ediliyor.

PAZAR GÜNÜNE KADAR LİSTELER KESİNLEŞTİRİLECEK

Türkiye'deki tüm ilçeleri kapsayan aday listeleri 3 gün sürecek son istişare toplantısı sonrasında belli olacak. Erdoğan, Seçim Üst Kurulu'nda görevli kurmayları ile pazar günü çıkacağı 5 günlük Uzak Doğu seyahati öncesi listelere son şeklini vermeyi planlıyor.

İlçe belediye başkan adaylarının bu seyahatten hemen önce ya da Başbakan döndükten hemen sonra açıklanması bekleniyor.





Editör: TE Bilisim