Aziz Hemşerilerimiz;

Bilindiği üzere 30 Eylül 2013 Pazartesi günü Demokratikleşme Paketi adı altında yapılacak bir takım değişiklikler Başbakan tarafından açıklandı. Uzun süredir büyük beklentiler yüklendiği için merakla beklenen açıklamanın hangi amaca hizmet ettiği tam olarak anlaşılamadı.

Paketin içerisinde bir birinden bağımsız “olumlu” ve “olumsuz”  kavramlar eklenmek suretiyle bir kavram kargaşasına sebebiyet verilmiştir.  Yüce Türk Milleti tarafından kabul edilmesi mümkün olmayan değişiklikleri kamufle etmek adına, iyi ve kötü, karşı karşıya getirilmiştir.

Bu kapsamda ilkokul sıralarından itibaren çocuklarımıza Türklük bilinci kazandırılması, Türk Milletine mensup olma gurur ve şuurunun yaşatılması amacıyla okutulan “Andımız” kaldırılarak millet olma bilincinden uzak bir nesil yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Anayasa değişiklikleriyle Türklüğe hakaretin suç olmaktan çıkarılması niyeti, bu paketle içlerindeki TÜRK düşmanlığını bir kez daha açığa çıkmıştır.

Aynı paketin içerisine kamuda başörtüsü serbestliği de eklenmek suretiyle yukarıda belirtildiği gibi zihinlerde çatışma yaşanması hedeflenmiştir. Ancak başörtüsü gibi dini vecibenin, milli değerlerimizle karşı karşıya getirilmesinin tam adı samimiyetsizliktir.

Başbakanın 2009 yılında yurtdışında yaptığı basın açıklamasıyla gündeme getirilen başörtüsü konusu Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğine rağmen çözüme kavuşturulamamıştır. Maksat, başörtüsü meselesinin çözmek değil, siyasi bir malzeme olarak kullanma niyetinden ibarettir. Zira paket açıklanmadan önce de kamuda görev yapan kardeşlerimiz inancı gereği başörtülü olarak görevlerini icra etmekteyken bunun yeni bir şeymiş gibi gösterilmesi gülünç bir durumdur.

Klavyelere özgürlük adı altında PKK taleplerinden olan harflerin ilave edilmesi, Türkçe’nin zayıflatılması, Türk alfabesinin tahrip edilmesi neticesinde Türkçe’ den başka dillerin özel okulların eğitim dili olması, elbette ki Türk milletini de zayıflatmayı amaçlamaktadır.

Mor Gabriel Manastırı'nın arazisi iade edilirken Süryani vatandaşlara haklarının iade edildiği söylenmektedir. Fakat biz Tosyalılar olarak biliyoruz ki ülkemizdeki Ermeni ve Süryani kiliselerinin restorasyonu için milyonlarca lira destek verilirken; ilçemizde yapımı devam eden Osmanlı Camiine hiç destek verilmemesi acaba hangi ifadeyle açıklanacaktır.

 

 

Özetle ifade edecek olursak; bölücü terör örgütü talepleri ile örtüşen Demokratikleşme Paketini izah edecek kelimeler; ihanet, çözülme, bölünme ve ayrışma olacaktır. Tarihimiz, Türk Milleti üzerine oynanan oyunları not edecek ve asla affetmeyecektir.

Saygılarımla…

Editör: TE Bilisim