31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi Tosya Siyasi Kulislerinde Partilerin aday ve meclis üyesi belirleme konusunda yapılan görüşmeleri ilçe siyasi gündemine bomba gibi düştü.

Milliyetçi Hareket Partisinin Tosya’da Belediye Başkanı Adayını Volkan Kavaklıgil olarak açıklaması sonrasında gözler uzun süredir açıklanmayan AK Parti Belediye Başkanı Adayına çevrildi.

AK Parti Belediye Başkan Adaylığı için kamuoyunda üç isim tartışılırken yapılan anket ve temayül yoklamalarında farklı bir ismin ön plana çıktığı iddia ediliyor. Bu iddialar üzerine bu üç adaydan birinin eğer AK Partiden aday gösterilmez ise Bağımsız aday olarak yoluna devam edeceği siyasi kulislere bomba etkisi yarattı.

Son Günlerde siyasi kulislerde konuşulan bir diğer konu ise CHP ilçe teşkilatının Belediye Başkanı Adayı çıkarmayacağı ve Tosya’da İYİ Parti Belediye Başkanını destekleyeceği sıkça gündeme gelmektedir.

Ayrıca son günlerde Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre İttifak çalışmaları sonrasında yerelde kafalar iyice karışmış durumda.

Sisli ve puslu bir havada gelişen Tosya siyaseti kimlerin yolunu açacak, kimleri siyasetin tozlu raflarına kaldıracak yakın zamanda belli olacak.

Bize göre bu makamlar halkın takdiri ve isteğiyle verilmelidir şükran ve minnet hesaplaşmasıyla olmamalıdır. Tosya’nın geleceği ego ve hesaplaşmalardan ötürü yanlış kişilere teslim edilmemelidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde sıkça gündeme getirdiği açıklaması Tosya Siyasetine de yön vereceği kanaatindeyiz ‘’ Siyasette insanı kibir yıkar. Kendi çıkarlarını davasının üzerinde tutmak yıkar. Milletin sağladığı imkanlarla yapılan hizmetin kerametini kendinde görenlerin bu çatı altında kalma şansı yoktur. AK Parti'de 'ben' yok 'biz' var.

Editör: TE Bilisim