Haber :Editör -Sedat Ağacıkoğlu

Tosya’da siyaset rahat bir nefes aldı mı?

Vallahi biz aldık. Yani basın olarak biz ohh be dedik nihayet.

Çünkü bizler de haftalardır, mevcut başkanlarla mı seçime gidilecek, değişim olacaksa hangi parti kimi aday gösterecekler diye merak içinde kalmıştık.

Hep dile getirdik, biz bile bazen aday adaylarına tarafsız olmamız gerekirken istemeyerek taraf olduk ve bu süreçte büyük stres yaşadık.

Şimdi düşünüyorum da Allah aday adaylarına yaşanan bu süreçte kolaylık versin dedik.

Nihayet, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Tosya’nın AK Parti Belediye başkanı açıklandı ve herkes rahatladı.

Tabi aday gösterilen daha bir mutlu oldu. Gösterilmeyenler üzüldü ama en azından haftalardır yaşadıkları stresin sona ermesi nedeniyle onlarda da büyük bir rahatlama olduğu kesin.

Tosya’da Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyenler mutlaka üzüntü yaşayacak. Çünkü bu insanın doğasında var. Aylardır bir amaç uğruna mücadele et, çalış, didin, ancak sonunda hedefe adımlar kala hevesin kursağında kalsın.

 Tabi ilçede bu siyaset kazanının içine girenlerin, en başından bunu biliyor olduğunu düşünerek kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi sunarak, hayırlısı buymuş demekten başka yapacak bir şey yok.

Amma velakin siyasi cesaret gösteremeyerek aday adaylığını gösteremeyenler ise arka plandan kaçak dövüşerek acaba ben aday gösterilir miyim diyen gizli aday adayları da olmadı değil. Onların yaşadığı hayal kırıklığı öyle böyle değil. Çünkü beklentileri daha fazlaydı.

Listeye şöyle bir bakacak olursak, Milliyetçi Hareket Partisi 5 aday adayı ile Parti içinde Belediye Başkanlığı yarışına girdi. Bazen sürpriz adaylık açıklamaları olsa da bazen kulis çalışmaları Ankara’da yapılsa da nihayetinde Genel Merkez kararını vererek Orman Mühendisi Volkan Kavaklıgil’i aday gösterdi.

İYİ parti ise ilçede kimi zaman CHP ilçe teşkilatı ile dirsek temasına geçse de sonuçta kendi adayını bularak başarılı eğitimci ve Mühendis Mustafa Güvenç’i aday gösterdi.

Son olarak haftalardır merakla beklenen AK Parti Genel Merkezi Tosya Belediye Başkanı adayını halen Belediye Başkanı olan Kazım Şahin olarak açıkladı. Son güne kadar çeşitli söylentiler ve spekülasyonlar olsada sonuçta Tosya Belediye Başkanlığını iki dönemdir yürüten Kazım Şahin yeniden Belediye Başkanlığına aday oldu.

Geçmişte Tosya Siyaseti her mahalli İdareler seçiminde stresli, çalkantılı vede kimi zaman siyasi seviyesi düşen yazışmalara, atışmalara sahne olsada artık bu seçimde Tosya Seçmeni bunu yaşamak istemiyor.

Genç adaylara ‘’Göbel’’ gözü ile bakılması ve rakip siyasilerin bu söylemleri gündeme getirmesi seçmen gözünde yakışıksız bir itibar olarak görülmektedir.

Artık adayları siyaset eğitiminde ve teknoloji alanında kendilerini ne kadar geliştirdiklerini görmeliyiz.

 Gerçi artık geçmişte yapılan birtakım hataları düşünmenin, bunlar için üzülmenin bir anlamı kalmadı. Yapılabilecek en iyi şey, eski siyasilerin ve yeni aday gösterilen isimlerin yaşananlardan ders alması, aynı hataları tekrarlamamalarıdır.

Dileğimiz, yeni ve eski isimlerin değişim bekleyen vatandaşın beklentisini karşılaması, Tosya'nın hak ettiği yere gelmesi, beklediği hizmetleri almasını sağlaması olmalıdır.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak 31 Mart tarihine kadar siyasi partilerin ve adayların davetlerine ve programlarına tarafsızca katılarak ilçe seçmenine doğru, tarafsız bir habercilik anlayışı ile hareket edeceğimizi taahhüt ederiz.

Not: Haber sitemize bilgilendirme yapılmadan gerçekleşen basın açıklaması, miting çalışması veya mail yolu ile bilgilendirilmeyen siyasi faaliyetler olur ise bizler tarafsızlık ilkemiz doğrultusunda bu haberlere yer vermeyeceğimizi kamuoyuna duyurulur.

Editör: TE Bilisim