1 Kasım Milletvekilliği seçimleri öncesi Ak Parti'den milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Zafer Nalbantoğlu Ak Parti genel merkezi tarafından Kastamonu aday listesinde 1 veya 2.sırada yer alacağı bekleniyor ve tahmin ediliyordu.

7 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti'den 3.sıra adayı olan Zafer Nalbantoğlu yaptığı başarılı seçim çalışması ile İl genelinde Ak Partinin %48.72 oy almasında Tosya’da ise %69,92 rekor bir yüzde oy oranı ile Kastamonu merkez ve ilçelerde en fazla oy alınmasına büyük katkı sağladı.

 1 Kasım seçimleri Ak Parti aday listesi açıklanması sonrası Tosya seçmeninde partili ve partisiz büyük bir şok ve kırılganlık yaşandı. Açıklanan listede 1.sırada Hakkı Köylü,2.sırada Metin Çelik ve 3.sırada Murat Demir'in bulunması Tosya Ak Parti ilçe teşkilatında soğuk duş etkisi yarattı. Zafer Nalbantoğlu'nun listede yer almaması karşısında seçmenlerin parti yetkililerini arayarak bu durum hakkında bir açıklama yapılması beklendi. Fakat aradan geçen süre içinde Ak Parti İl yönetimi ve Ak Parti Tosya ilçe başkanlığı sessiz kalmayı tercih etti.

Tosya seçmeni açıklanan aday listesinin yorumlar iken 1.sırada yer alan Hakkı Köylü ‘nün İstanbul'da herhangi bir listeden aday gösterilebileceğini bu durum sonrasında 1.sırada Metin Çelik,2.sırada Zafer Nalbantoğlu ve de 3.sırada Murat Demir olmasının en doğru liste olacağını ifade ettiler.

7 Haziran seçimlerinde Ak Parti'ye  % 69.92 oy veren Tosya seçmenin 1 Kasım seçimleri öncesi kararsız ve endişeli bekleyişi ve de sitem dolu söylemi yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. 

MHP TOSYA TEŞKİLATI HAZIR DEĞİL

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Milletvekilliğinde ise farklı bir durum yaşandı.7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan Cihan Çetin 1 Kasım seçimleri öncesi Hayati Hamzaoğlu'nun aday olmaması kaşısında kendini bir anda 2.sırada yer buldu.

Aday listesinin açıklanması sonrası kısa süreli şok yaşanan Cihan Çetin ve MHP Tosya teşkilatı şimdilerde seçmen karşısına  ne yönde seçim politikası izleyeceği yönünde çalışma yapmakta.Cihan Çetin'in siyasi arenada tecrübesiz olması ve bu güne kadar hiçbir siyasi platformda etkili ve yetkili yer almaması seçmen kafasında soru işareti bırakıyor.

Mhp Tosya ilçe teşkilatı kısa sürede yaşanan bu gelişmeler karşısında hazırlıksız yakalanır iken ilçe parti kurmayları ve tecrübeli eski parti duayenleri Cihan Çetin'in adaylığı konusunda sessiz kalmaları dikkat çekiyor.

CHP KASTAMONU ADAY LİSTESİNDE HASAN ŞEN'İN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

7 Haziran seçimlerinde Kastamonu milletvekilliği CHP listesinde 2.sırada yer alan hemşerimiz Hasan Şen 1 Kasım seçimlerinde adeta yok sayıldı.7 Haziran seçimlerinde yaptığı başarılı seçim çalışması ile tecrübe kazanan CHP adayı Hasan Şen aday listesinde yer bulmaması CHP seçmeni tarafından garip karşılandı.

 


 


Editör: TE Bilisim