Milletvekili genel seçimlerinde hazırlıklar tamamlandı, yarın yapılacak olan seçimlerde ilçemizde 31bin 987 Seçmen Oy Kullanacak

07 Haziran 2015 Pazar günü yani yarın yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde sandıklarda görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere verilen eğitim ardından hazırlıklarını tamamlayan İlçe Seçim Kurulu oy kullanılacak sandıkları ve oy pusulalarının dağıtımına başladı.
İlçe merkezi ve köylerde bulunan okul binalarına kurulacak olan seçim sandıklarının İlçe Seçim Müdürlüğü tarafından kurulmasının ardından seçmenlerin oy kullanacağı pusulalar ve mühür torba içine konularak mühürlendi ve tutanakla sandık kurulu başkanına teslim edilmeye başlandı.
 
Yaklaşık 40bin nüfuslu Tosya'da şehir merkezine 67 ve cezaevine 1 olmak üzere 68 sandık konulacak.  Tosya’ya bağlı toplam 53 köylere ise 66 sandık konuldu.

Tosya Merkez ve köylerinde oy verme işlem saat 08.00’de başlayacak olup, 17.00’de sona erecek. Seçim yasakları ise Cumartesi günü yani bugün saat 18.00’de başlayacak.

10 Ağustos 2015 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra seçmen sayısında önemli değişikli olmayan ilçemizde toplam 31bin 987 seçmen oy kullanacak.

07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde ilçemizde seçmen ve sandık dağılımı şöyle oluştu.
Tosya Merkez; 68 sandıkta 21bin 336 seçmen oy kullanacak, 53 köyde ise 66 sandıkta 10bin 651 seçmen oy kullanacak.  Tosya ilçesinde 134 sandıkta toplam 31bin 987 seçmen oy kullanacak.

Seçim Günü Alkol ve Silah Yasağı

Seçim günü umuma açık yerlerde içki verenler, satanlar veya içenler, açık ya da kapalı şişelerde içki satanlar ve alanlar 3 aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılacak. Silah taşıma yasağına aykırı hareket edenler hakkında, fiilleri daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde 25 günden az olmamak adli para cezasına hükmolunacak. Seçim propaganda matbuatlarının yayınlanması veya ilanına mani olanlar ya da bunları tahrip edenler 3 aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılacak. 

Oyunu kullandıktan sonra ihtara rağmen sandık başından ayrılmayan veya herhangi bir müdahale telkin veya tavsiyede bulunan veya bunlara teşebbüs edenlere 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek. Oy verme sırasında seçme yeterliliği olmadığını bildiği halde oy vermeye teşebbüs eden veya oy veren kişiye 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Başkasının adını taşıyarak oy vermeye teşebbüs eden veya veren kişi ise 3 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. 

Editör: TE Bilisim