Kastamonu’nun Tosya ilçesi AK Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Metin Ekşi konuşmasında ‘’Son günlerde sosyal medyada ve fısıltı gazetelerinde yer alan Tosya Ak Parti teşkilatında FETÖ’cü var algısı yapılmaya çalışılıyor. AK Parti ilçe teşkilatını yıpratmaya çalışılan bu asılsız haberlerin gerçek payı yoktur. Bizler İlçe teşkilatı olarak 15 Temmuz’da yapılmaya çalışan Hain Darbe girişimine tek vücut olarak dimdik durarak milletimizle birlikte hareket ettik. O gece ve sonraki gecelerde parti başkanı olarak ben ve parti yönetimim Cumhuriyet meydanında darbeye karşı Demokrasi nöbetleri tutarak FETÖ terör örgütüne karşı mücadelemiz yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Hain Darbe girişimin yapıldığı 15 Temmuz gecesi parti yönetimi olarak sakinliğimizi koruyarak meydanda toplanan vatandaşlarımızı sağduyuya davet ettik. İlçe teşkilatı olarak parti binamızda kriz masası oluşturarak sürekli durum değerlendirmesi yaptık.

15 Temmuz sonrası ülkemizde yapılan FETÖ operasyonları ile hain darbeye karışmış veya desteklemiş çok sayıda kişi tutuklandı veya görevlerinden alındı. Bizlerde AK Parti Tosya ilçe teşkilatı olarak genel merkezden aldığımız talimatlar doğrultusunda içimizde gerekli incelemeler yaparak durumu AK Parti genel merkezine bildirdik. AK Parti Tosya ilçe teşkilatında şu an itibarı ile FETÖ’ye karışmış hiçbir partilimiz yoktur. İlçe teşkilatımızı yıpratmaya çalışılan FETÖ’cü var algısını yaymaya çalışanları şiddetle kınıyorum. Darbe gecesi cumhuriyet meydanında görüntü almaya çalışan kişiler şimdide bu şekilde algı oluşturmaya çalışıyorlar’ ’dedi.

TOSYA TİCARET ODASINDAKİ FETÖCÜLER İHRAÇ EDİLDİ

Ayrıca Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüten Metin Ekşi’’ Tosya Ticaret Odası üyesi olan ve darbe girişimi sonrası Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltına alınan 4 üyemiz hem haklarındaki suçlamalar ve gözaltılar nedeni ile hem de odamız tüzüğüne göre toplantılara katılmadıkları için Tosya Ticaret Odasından ihraç edilmişlerdir. Ticaret Odası yönetimi olarak FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz devam etmekte olup bu konudaki hassasiyetimiz en üst seviyededir.

Editör: TE Bilisim