Belediye Başkanı Kazım Şahin, dün Üçoluklar Tesisleri’nde düzenlediği toplantıda, Belediye olarak geçtiğimiz 2011 yılında yapılan hizmet ve yatırımları değerlendirirken, 2012 yılında yapılacak olan proje ve hizmetleri de anlattı.Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Amirleri ile basın mensuplarının da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Şahin, seçim beyannamesinde yer alan 5 yıllık hizmet vaadinin hemen hemen tamamına yakınının 3 yıl dolmadan yapıldığını, hatta beyannamede olmayan da onlarca hizmet ve projeyi hayata geçirdiklerini iddia ederek, Tosya ve Tosya insanına hizmet etmekten her zaman onur ve mutluluk duyduklarını bildirdi.

 

Toplantıda 2011 yılının bir değerlendirmesini yapan Başkan Şahin, şöyle konuştu:
“2011 yılını genel olarak ben belediye başkanı olarak çok iyi ve verimli bir yıl olarak değerlendiriyorum. 2011 yılı için gerek mali disiplin, gerek kamuoyu nezdindeki belediye imajındaki pozitif değerlendirmeler ile yapılan işlere baktığımızda oldukça verimli buluyorum. Gösterilen hassasiyet, özveri, gayret, mesai tanımaz bir şekilde olaylara bakışınızdan dolayı bütün mesai arkadaşlarımı kutluyorum, tebrik ediyorum.
Bu arada planlama ve koordinasyon çok önemli. O bakımdan paramızdan pulumuza, aracımızdan gücümüze, personel yapımızdan belediyenin kurumsal yapısına kadar bütün mesai arkadaşlarımın belediye ezberinde olmalı, hedefleri ezberinde olmalı, dolayısıyla bir şeyi talep ederken, bir iş yaparken, bir operasyon yaparken, bir hizmet üretirken bu planlama ve koordinasyonun sınırları içerisinde kalarak bu talebi hizmeti yapmayı hedeflemeliyiz.
Belediyecilikte benlik duygusunda en alt birimden en yüksek birime kadar kurtulmalıyız, mutlaka istişare ederek bilimsel verileri kullanarak ya da belediyecilikte siyasi bağnazlıktan adam kayırmadan benim adamımdan, benim ahbabımdan, benim taraftarımdan uzak bir anlayışla hizmet etmeliyiz. Çalışan arkadaşlarım başta falanın filanın adamı olursa sonra Kazım Şahin gider Mustafa Mola gider Ali gider, Veli gider sizde bölük pörçük onun gözünü gözleyerek onun koltuğunun altına sığınarak onun bunun adamı olarak ezilir parçalanır gidersiniz. Hâlbuki her zaman kendi kişiliğinizle kendi onurunuzla belediyenin bir kamu kuruluşu olduğunu, siyasal bir mekanizma olduğunu ama bu siyasetçilerin seçim sonrası Tosya’nın belediyesi yâ da bir kurumu olduğu anlayışından hareketle siz dimdik durup, gayet radikal kararlarla yönetimle uyumlu bir biçimde adaletli bir hizmet dağıtırsanız, hiçbir siyasal yerel iktidar sizin kılınıza dokunamaz. Yoksa siz kendi içinizde bu parçalanmayı, bölünmeyi falana filana göre icraat yapmayı, falanın filanın tavsiyesine göre hareket etmeyi yeğlerseniz tüm belediyecilik hizmetleriniz boyunca bu sürtüşmeden ayrışmadan zayıflıktan kurtulamazsınız. Ufak tefek hepimizin kusuru olur ama genel olarak biz yönetimin başı olarak böyle bir ayrışmaya böyle bir yandaş kayırmaya böyle bir siyasal ayrışmaya gitmemeye elimizden geldiğince özel gösteriyoruz, sizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz.


Önümüzdeki süreçte bir taraftan trafiğin düzene girmesi bir taraftan da birilerinin tam gözümüze sokarcasına yolun ortasına kadar duba, teneke, sandık, kasa, ilan, reklam, tabela koymasına müsaade etmeyeceğiz. Burada zabıta amirliğimize büyük iş düşüyor. Sonucu ne olursa olsun. Biz kimseye eziyet edelim, ceza yazalım işine gücüne engel olalım demiyoruz ama adam Hanönü’nde de inek beslemeyi lütfen bıraksın. İki buçuk sene önce, içinde kimyasal madde olduğu için MDF tozu yakmayı yasakladık ama hala MDF tozu yakılıyor.  Yakmayın deyince de  ne yapalım üretiyoruz diyor. Yanlıştan örnek olmaz. MDF tozu yakmayın, biz belediye olarak biz çevre noktasında duyarlı olmalıyız. Her şeye müsaade edersek köyden farkımız kalmaz. Şehri göze hitap edecek duruma taşımalıyız.  Birimler kendi sorumluluklarının bilincinde olmalı. Bu tür sorumlulukları yerine getirirken her birim kendi sorumluluklarını yerine getirecek. Belediyenin bir mali sıkıntısı yok. Bunun hesabını gerekli birimler yapıyor zaten. En önemlisi halkla ilişkilerimizi çok iyi tutmamız gerekiyor. Güler yüz bir tebessüm belediyeye gelen beklediği şeyler bir şey için gelen bir insana yardımcı olalım. Belediyeye gelen bir kişiyi bekletmeyelim, bir an önce yardım edip gönderelim. Sonuçta orası bizim ekmek teknemiz” dedi.
Başkan Şahin, 2011 değerlendirmesinin ardından 2012 yılında yapılacak olan hizmet ve yarımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

2012 YILINDA YAPILACAK PROJELERİN KONU BAŞLIKLARI

1- Sebze-Meyve Pazarı.
2- Şehir Girişlerine Pirinç Satış Reyonları
3- Karabaş ve Siteler Parkları Yapımı.
4- Birinci ve İkinci Kat Soğuk Asfalt.
5- Üçolukları’ nın Tamamlanması.
6- Toki Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları.
7- Mevlana Camii Çevre Düzenlemesi.
8- Mezarlık Hizmet Binası Yapımı.
9- İtfaiye Ek Bina Yapımı.
10- Kasaplar Hali Düzenlemesi.
11- Sakarya İ.Ö.O. ve İtfaiye Köprüsü Arası Yaya Yolu ve Konsül Çalışması.
12- Beşevler Mevkii Kuruçay Kenarı Yaya Yolu ve Konsül Çalışması.
13- Yaya Yolu Çalışmaları, Cumhuriyet Meydan ve Sanayi Arası.
14- Aşağı Sanayi Sitesi Parke ve Yol Çalışması.
15- Aşağıpınar Restorasyonu
16- Osmanlı Parkı Çay Kenarı Konsül Çalışmaları.
17- Abdürrezzak Camii Avlusu ve WC Yenilenmesi.
18- Mescit Camii WC ve Çevre Düzeni
19- Mazlumlar Camii Park ve Çevre Düzenlemesi.
20- 100. Yıl Caddesi Yaya Yolu Düzenlemeleri.
21- Menderes Caddesi Yaya Yolu Çalışmaları.
22- Çevre Yolu Altyapı Çalışmaları.
23- Kum Ocağı Elek, Burker ve Helezon Yenilenmesi.
24- Halkla İlişkiler ve İletişim.
25- Personel İstihdamı (Mevsimlik – İş-Kur İşçi Alımı.







Editör: TE Bilisim