Bağımsız Belediye Başkan adayı Sacittin Börekçi’nin açıklamaları şöyle:

Evvela Yüce Mevla’ma sonrada Tosya’lı kardeşlerime güvenerek ve de özgeçmişimiz de belirtilen 24 yıldır sivil toplum örgütlerindeki yapmış olduğum görevlerdeki tecrübelerimle ve de yurtdışında 6 Ülkeyi ziyaret ederek sosyal aktivitelerde bulunmuş birisi olarak Tosya Belediye Başkanlığına aday oldum.
Bu görevin zor, meşakkatli ve yorucu olduğunu biliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Partiler tarafından seçilmiş olan Belediye Başkanları seçildikten sonra siyasi etik olarak lütfenle rozetlerini çıkarırlar ama bense her partilinin başkanı olacağım için bağımsız olarak adaylığımı açıkladım. Benim başkanlığımda şu partili bu partili ayrımı olmayacaktır. Bu yolda Tosyalı kardeşlerim bana Başkanlık yetki görevini verirse bu görevimi en adil bir şekilde güçlünün yanında değil haklının, zalimin yanında değil mazlumun ve mağdurun yanında olacağımdan emin olsunlar. Benim terazim herkesi eşit tartacaktır.

Cenabı Allah nasip eder Belediye Başkanı olduğumuzda Tosya’da istişare heyeti oluşturacağız. Çünkü Sacittin BÖREKCİ tek başına bir anlam ifade etmez. Tosya hepimizin, Muhtarlardan, sivil toplum örgütlerinden, odalardan, memur kardeşlerimizden, öğretmenlerimizden, sağlıkçı kardeşlerimizden çarşı esnaflarımızdan ve bazı kurum ve kuruluşlarımızdan oluşturduğumuz istişare heyetiyle birlikte beraberce kardeşçe sevgiyle saygıyla Tosya’nın yönetimine ve idaresine katkı sağlayacağız, ayda bir Tosya’mızın sorunlarını belirlemek ve çözmek için toplantılar yapacağız, bir nevi kent konseyi oluşturacağız. Sorunlar ve çözümler hakkında bilgi alışverişinde bulunacağız.

Tosyalı kardeşlerimiz bizleri bağımsız Belediye başkanı olarak seçerse bilinmelidir ki partinin gücüyle değil Tosyalı halkımızın gücüyle inşallah başkan seçilmiş olacağız. Seçildiğimizde hiçbir partili çalışmalarımızda bize dayatma ve baskı yapamayacaklardır. Bu nedenle daha serbest çalışacağız, Tosya’nın hakkını ezilmeden bükülmeden ve kimseye boyun eğmeden arayacağız. Bir saniyesine bile hâkim olamadığımız bir hayat için kıvırmayacağız eğilip bükülmeden düz yaşayacağız dümdüz ve adaletli duracağız. Bu düstur la Belediyemizi yöneteceğiz.

Ey Tosyalı kardeşlerim oylarınıza sahip çıkınız, artık susmayınız, “şapkamı koyar Belediye Başkanlığını alırım” mantığı artık bitmiştir. Bu düşüncede olanların hadlerini sandıkta bildirelim. 1 Nisanda her şey eskisi gibi olmayacaktır.

Sessiz çoğunluğun sesi olacağız.

İyi ve dürüst olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır. Benim için önce insan,insan,insan.

Unutmayalım ki !

-   Sular yükseldiğinde balıklar karıncaları,

-   Sular çekildiğinde de karıncalar balıkları yer.

-   Kimse şimdiki iktidar gücüne güvenmesin kimin kimi başkan yapacağını

Tosya’da ki seçmen bilir.  

Belediye Başkan adaylığımdan dolayı günlerdir telefonla ve bizzat işyerime gelerek tebrik edenlere teşekkür ederim. İnşallah bu kardeşlerimi mahcup etmeyeceğiz. Seçimin son gününe kadar çalışacağız. Tosya’mız için yapılacak olan proje çalışmalarını zaman içerisinde kamuoyuna açıklayacağız.

Sacittin BÖREKCİ

Tosya Bağımsız Belediye Başkanı Adayı

[email protected]    

www.borekcilerkapi.com  

0533 371 72 70

                                  

Sacittin Börekçi’nin Özgeçmişi:

04.06.1964 yılında Ortalıca Beldesinde doğdu. İlköğrenimini Tosya Fevzipaşa İlkokulun da okudu. Lise öğrenimini Tosya İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Vatani görevini Hakkâri Beytüşşebap da komando olarak yaptı. Asker dönüşü Kastamonu’da sıhhi malzemeler toptancılığı yaptı. Halen Tosya’da Börekciler Kapı Fabrikasının sahibi olarak iş hayatında faaliyet göstermektedir. Yurt dışı satışlarında “Made in Tosya” adı altında JAPONYA, HOLLANDA, AVUSTURYA, BULGARİSTAN’a kapı ihracat etti. Halen seri bir şekilde panel kapı Ahşap Kapı ve Mdf Mobilya Kapı üretimi yaparak memleket ekonomisine çalışan işçileri ile birlikte katkı sağlamaktadır. Yabancı dil olarak İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sacittin BÖREKCİ 24 yıla yakın bir zamandır sivil toplum örgütlerinde yöneticilik idarecilik yaptı.

-         Yavuz Selim İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı

-         İmam Hatip Okul Aile Birliği Başkanlığı (2 yıldır devam ediyor)

-         Tuğla fabrikası yönetim kurulları

-         Tosya Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi (2014 yerel seçimler dolayısıyla istifa etti)

-         Tosya Ağaç İşleri Kooperatifi Başkanlığı

-         Tosya Spor Yönetim Kurulu üyeliği

-         Tosya Zaman Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanlığı (yerel gazetelerin dağıtımı)

-         Fazilet Partisi Tosya İlçe Başkanlığı

-         Saadet Partisi Kastamonu Milletvekilliği adaylığı

-         Tosya Marangozlar Odası ve Ticaret Odası Üyeliği devam etmektedir.

Yapmış olduğu tüm görevleri şerefli bir vazife olarak gördüğü için üstün başarı ve hizmet anlayışıyla yürütmüştür.

Editör: TE Bilisim