Uzun süredir siyasi çevrelerde DP’den istifa edip AK Parti’ye geçeceği konuşulan ve bir süredir değişik sebeplerden dolayı ertelenen Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın çok yakın bir zamanda partisinden istifa edip AK Parti saflarına geçeceği iddia edildi.

Geçtiğimiz hafta içinde MHP’den istifa eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ile yakında DP’den istifa edecek olan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın AK Parti’ye katılım töreninin ise TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı’nda yapılacağı ve rozetlerini de bizzat AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın takacağı öğrenildi.



Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerde sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta içinde AK Parti’yi işaret ederek MHP’den istifa eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’den sonra, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın da Demokrat Parti(DP)’den istifa edip AK Parti’ye geçeceği iddia edildi.

AK Parti’nin, Tosya’da Kazım Şahin ile Taşköprü’de de Hüseyin Arslan ile seçimlere girmeye hazırlandığı, bu konuda Kastamonu’nun en büyük iki ilçesinin muhalefette olmasına rağmen iyi bir çalışma performansı sergiledikleri, bunun içinde iktidar partisinin uzun süredir bu iki belediye başkanıyla görüşme halinde olduğu öğrenildi.

GÖRÜŞMELERİ AK PARTİ ADINA HAKKI KÖYLÜ YAPIYOR

AK Parti Genel Merkezi’nde oldukça önemli bir yeri olan Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün, Kazım Şahin ve Hüseyin Arslan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının bilgisi dahilinde görüşmeler yaptığı ve hatta geçtiğimiz hafta içinde Hüseyin Arslan’ın AK Parti Genel Merkezi’ne davet edildiği ve genel merkez binasının gezdirildiği yine bazı parti yöneticileriyle de tanıştırıldığı öğrenildi.

ROZETİ BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TAKACAK

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın bu hafta içinde veya önümüzdeki hafta başında istifa edeceği öğrenilirken, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ile birlikte önümüzdeki hafta içinde de AK Parti Grup Toplantısına davet edilerek rozetlerinin de bizzat AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından takılacağı öğrenildi.

İKTİDAR, MUHALEFET AYRIMI YAPILMADI

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın ilçesinin en önemli projelerinin yatırım programına alınmasında başrol oynayan AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, gerek Taşköprü’de gerekse Tosya’da iktidar, muhalefet ayrımı yapılmaksızın iki ilçe başkanına da üst seviyede yardımcı olduğu ve önemli miktarda ödenek çıkarttırdığı edinilen bilgiler arasında.

EN ÇALIŞKAN İKİ BELEDİYE

Bir belediye başkanın çalışkanlığını gösteren 10 değişik kriter baz alındığın da Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’in Kastamonu’nun en çalışkan belediye başkanı sıralamasında birinci sırada olduğu, yine aynı kriterler dikkate alındığında Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın da Kastamonu’da en çalışkan ikinci  belediye başkanı olarak göründüğü iddia ediliyor.

KASTAMONU, TOSYA, TAŞKÖPRÜ VE İNEBOLU

Öte yandan AK Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde halen muhalefette olan Kastamonu merkez başta olmak üzere, Tosya, Taşköprü ve İnebolu ilçelerini kazanmak istediği ve bu dört büyük kentte halkın sevdiği, çalışkan ve gayretli olma özelliği olan kişilerle seçimlere girileceği öğrenildi.

AK PARTİ SÜREKLİ ANKET YAPTIRILIYOR

AK Parti Genel Merkezi, Kastamonu Merkez başta olmak üzere, Tosya, Taşköprü ve İnebolu’da sürekli anketler yaptırıyor. En son Tosya’da yaptırılan anketten Kazım Şahin’in yüzde 82 gibi yüksek oranda çıktığı, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın da yüzde 70 gibi yüksek bir oranda çıktığı öğrenildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE START VERİLECEK

AK Parti’nin Türkiye’nin büyük şehirlerinde başlattığı ‘Kentsel Dönüşüm’ projesinin yerel seçimlerden sonra Kastamonu Merkez, Tosya, Taşköprü ve İnebolu’da başlatılacağı ve bu dört büyük şehrin belediye başkanlarının AK Parti’den olmasına önem verdiği edinilen bilgiler arasında.

Kaynak : http://www.taskopruhaber.com/

Editör: TE Bilisim