HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KAMERA: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde ilçesine ziyarette bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Tosya İHA muhabirinin 16 Nisan Referandumu ve sonrasında MHP genel başkan adayı Meral Akşener´in Saadet Partisi ve Demokrat Partiyi ziyaretleri ile gündemde olan Hayır partisinin çatısının oluşturulması hakkındaki çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gazetecilere açıklamada bulundu.´´ Herhangi bir partinin iç işleri konusunda hiç bir şey söyleyemem. Milletin sözü üstüne´ de bir şey söyleyemem. Millet sözünü 16 Nisanda söylemiştir. Evet diyenlerin sözlerinin kıymeti kadar hayır diyenlerin sözleri ´de kıymetlidir. Millet kararını vermiştir Nihayetinde millete yeni bir parti kurulsun mu diye bir soru sorulmadı. Sorulan soru 339 oyla parlamentodan geçen 18 maddelik anayasa teklifine Evet ´mi diyorsun Hayır mı diyorsun. Dolayısıyla ortada milletimizin karar verdiği evet diyerek. Bir milyon dört yüz bin fark oyla karar verdiği 18 Maddelik anayasa değişikliği evet oyu ile gerçekleşmiştir.

16 Nisanı tabii ki her parti kendi açısından bunu okuyacaktır. Partiler bu sonuçların ne anlama geldiğini kendi partisini ilgilendiren açıdan ne önem arz ettiğini eksilerini artılarını herkes değerlendirerek kendisine bir strateji oluşturacak. Ama 16 Nisan sonuçları bir partiyi ortaya çıkarmadı ya da bir partiye oy vermedi dolayısıyla hayır diyenlerden bir parti oluşacak elmalarla armutları hepsini aynı bir sepete koymak demektir. Birazda kusura bakmayın siyaseti bilmemektir. Her seçimin ve her oyun kendi şartları vardır bu şartlar içinde Türkiye referandumla Anayasa değişikliğine gitti Belediye başkanı seçmedi Milletvekili seçmedi Cumhurbaşkanı seçmedi. Bu seçimde sadece kendisine sorulan bir soruya cevap verdi. Dolayısıyla bu cevaptan herkes kendi dersini çıkarır. Bundan sanki % 48.6 bir partiye oy verilmiş gibi veya bir parti kurulmasını gerektiriyormuş gibi sonuç çıkarmanın yanlış olacağını ve bu hesapları yapanlarında hesaplarının ellerinde kalacağını belirtmek isterim.

Hiç bir parti hakkında konuşmayacağımı söyledim fakat birbiri ile Dünya görüşleri ve siyaset algıları ve Türkiye yi okumaları taban tabana zıt olan partilerin sadece hayır dediler diye bir araya gelip ortak bir çatı oluşturmalarının mümkün olmadığı aşikardır.

Bu suyu yokuşa sürmektir Su asla tabi seyrinin zıttın da akmaz % 51.4 Türkiye nin bu anlamda siyasetinin doğal yatağına ve mecrasına girmiş olduğunu gösteriyor. Bundan sonra tüm partiler nasıl ileriye götürebiliriz bunun hesabını yapacağız. Parti kurma söylentileri ve dedikoduları daha sonra durulur diye düşünüyorum ‘’dedi.

Editör: TE Bilisim