Meclis üyesi de olduğum Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapmış olduğu basın açıklamasında: Tosya Hilal Gazetesinde OSB ile ilgili neşredilen habere “yalana ve yanlışa sessiz kaldığım” şeklinde bir ifadeye yer vermiştir.

Açıklamadan da anlaşılacağı gibi, haberlerin doğru okunmadığı, araştırılmadığı ve doğru anlaşılmadığı açıkça görülmektedir. Yazılanlar yalan ve yanlış şeyler olmadığı gibi OSB ye karşı olduğumuz şeklinde bir algı oluşturmaya yönelik siyasi manevra izlenimi vermektedir. Yazılanlar OSB ye karşı değil, izlenen yola getirilen bir eleştiridir ve daha fazla sanayici ve iş adamını OSB ye kazandırmak isteğinden dolayı gündeme getirilmiştir. Bunda sonra yapılacakların daha doğru yapılabilmesine katkı sağlamak amaç edinilmiştir. Ve bu yazılar bir resmi kurum sitesinden yararlanılarak yazılmıştır. Bu yazıların yanlış olduğunu ifade etmek, kamu kurumunu da yalanlamak anlamı taşır ki, bu konuyu baştan ele almanızı gerektirecek bir durumdur.

Kaldı ki; Tosya Hilal Gazetesinde, kaynağı belli olmayan, gerçek bilgi ve belgeye dayanmayan hiçbir şey yayınlanmamaktadır. Karalama, küçültmeye çalışma ve haksız bir rant sağlama amaçlı bir yayın politikası gütmesi söz konusu bile olamaz. Gazetenin misyonu; doğruları kamuoyu ile paylaşmak, eksik ve yanlışları ise gündeme getirerek dikkatleri çekmektir.

Her eleştiriye siyasi bir anlam yüklemenin kimseye faydası yoktur. Aynı zamanda bir siyasi partinin başkan yardımcısı da olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın bu ifadesi, konuya ismimi de karıştırarak beni bir siyasi çekişmenin içine çekmeye çalıştıklarını düşündürmektedir. Farklı platformlarda atık su arıtma tesisine karşı çıktığım şeklinde yayılmaya çalışılan asılsız iddialar gibi, siyasi endişeden kaynaklanan ve sanayicilerle bizi karşı karşıya getirmeye yönelik bir durum izlenimi vermektedir. Üstelik aday olarak kamuoyu önüne çıktığımdan beri tek eleştirilen tarafım olan “doğru düşünen ve doğru konuşan biri” değerlendirmelerine karşı yalan ve yanlışa ses çıkartmama şeklinde ki bu ifade su üzerine ateş yakmak gibi tutmayacak bir isnattır.

Burada yapılması gereken şey; herkesin üzerine düşeni doğru yapması, “memleket için daha iyisini ve daha fazlasını nasıl yapabiliriz” endişesi ile eleştirilere kulak vermesi, onları iyi anlamasıdır. Meslek Odaları ve sivil toplum kuruluşlarının da kendilerini siyasete bulaştırmadan, görevlerini varlık sebepleri doğrultusunda yapmaları esastır.

Kamuoyuna saygı ile arz ederim.

 

Mustafa MOLA

MHP TOSYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Editör: TE Bilisim