Devlet imkânlarını getirenleri küçümsemek, eksik bilgilerle konuyu saptırmak ve insanları kandırmak siyaset değil, hizmeti alacak insanlara ihanettir. Sun’i gündemler oluşturmak suretiyle insanları ümitlendirmek, duyguları ile oynayıp yapamamak da ihanettir. Küçümsenen; imkânlara sahip olup da bunu insanların hizmetine sunamamaktır

AKP İlçe Başkanlığının 02.09.2013 tarihli basın açıklaması şu ifadelerden oluşmaktadır.

Yerel basında yerli yersiz Tosya’ya yapılan kamu yatırımlarını küçümsemek, konuyu saptırmak, kafa bulandırmak, eksik bilgilerle bu yatırımları kamuoyunda tartışma ortamına çekmek kime ne kazandırır sormak lazım.

Bu ifadeye göre:

  1. 2002 yılında iktidara gelen AKP’nin faaliyetleri ile ilgili şimdiye kadar gerek yazılı ve gerekse sosyal medya üzerinde ciddi bir sorgulama olmamıştır. Devlet Hastanesi yatırımını küçümseyen değersizleştiren bir yazı basın açıklamamızda da yoktur. Devlet Hastanesi ile ilgili bilgi ve kanaatlerimizi ayrı bir basın açıklaması ile yapmayı düşünüyoruz. İlk defa bir konuda sual sorulması ağrınıza mı gitti?
  2. Plan ve programlamasında olmadığınız ikrar ettiğiniz kavşakların alt ve üst geçit uygulamalarının yeniden projelendirilmeye başlandığı ifadesi muğlak bir ifadedir. Ne zaman başlayacağı ve ne zaman bitirileceği bilgisi verilmemesinin altında yatan nedir?
  3. İhalesinin yeni yapılacağı söylenilen Yatılı Bölge Okulu, 2009 yılında çürüğe ayrılmış, o gün bu gündür kaderi ile baş başa bırakılmıştır. Bu güne kadar neden yapılamamıştır?
  4. Huzurevine 2005 yılında başlanılmış, ne yazıktır ki 8 yıldır tamamlanamamıştır. İhalenin önümüzdeki günlerde yapılacağı ile övünmek hangi hizmet anlayışıdır?
  5. Yapılacak işlerle ilgili ne ihale tarihi ne de yatırım planlaması hususunda yazılı bir kayıt söz konusu değildir. Yalnızca “…başlıyor, yapılıyor, çıkıyor…” veya “…müteahhit firmanın ifadesine göre…” gibi sözlerle yapılan beyanlar; devlet yönetimi ciddiyeti ile bağdaşmakta mıdır?
  6. Resmi belgeler ortaya konularak sorulan sorulara cevap vermek yerine gündemi başka şeylerle meşgul etmeye çalışmanızın sebebi acaba nedir?

“Tepkiniz Kime ve Sebebi ne?”

  1. Yol sanat yapıları 2008 yılında ihale edildiğinde siz iktidarda değil miydiniz?
  2. Suluca ve Tosya kavşaklarının projeye alınmadığı 2008 yılında siz hangi ülkede yaşıyordunuz?
  3. 2008 yılında müdahil olmadığınız D-100 karayolunun bugüne kadar bitirilememesi ve sadece Çankırı kavşağı ile Dağardı Köyü üst geçidindeki kazalarda onlarca kişinin ölmesi sizleri hiç rahatsız etmiyor mu ?
  4. 2008 yılında başlayan ve kavşaklar için proje düzenlemesi hizmet alım ihalesi 19.07.2013 tarihinde başlayan kavşaklar için yaptığınız açıklamalar bir çözümü yansıtmıyor. Laf kalabalığından başka bir şey değil. Gerçekleri ifade etmenizi bekliyoruz.

11 yıldır tek başına iktidar olan AKP, yapılamayanlara mazeret üretirken 3 yıllık koalisyon hükümetinde üçüncü parti olan MHP’nin ne yaptığını sorması, en hafif ifade ile gülünçtür. Kaldı ki; MHP kadrolarının yerelde, ilçemize yaptığı hizmetler ortadadır. İlçe Başkanı olarak yalnızca İsmail YUR değil, Milliyetçi Hareket Partisinin tüm mensupları yapılan hizmetleri, elde edilen başarıyı tek tek sayacak bilgi ve kabiliyete sahiptir. MHP, başlayıp ta insanları oyalayarak hiçbir işi uzatmamış, bitiremeyeceği işe başlamamıştır.

Sonuçta devlet yatırımlarının ilçemiz halkına hizmet olarak sunulmasında soru sormak, başlananları takip etmek, bitirilemeyenlerin sebebini sormak Milliyetçi Hareket Partisinin bir hakkı, sorumluluğu ve vazifesidir.

Sorgulamaya devam edeceğiz. Halkımızın kandırılmasına, aldatılmasına müsaade etmeyeceğiz.

Bu bilinçle sorulan ciddi sorulara; ciddi, kaynağa dayalı, siyasi figürler kullanılmadan verilecek cevapları yine halkımız adına bekliyoruz.

Saygılarımızla,

İsmail YUR

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

TOSYA İLÇE BAŞKANI

Editör: TE Bilisim