2014 Mahalli Seçimleri öncesi, 2013 Ocak ayında 153 yıllık Tosya Belediye tarihinde vukuu bulmamış görev başında parti değiştirerek “Bu dönemde eksik kalan hizmetleri tamamlama” iddiası ile göreve gelen Belediye başkanı ne yazık ki kendine güvenenleri hüsrana uğratmıştır. MHP ile geçen dört yıl içinde yapılanlarla kalan ilçemizin şimdiye kadarki 4 yılı heba olmuştur.

AKP hükümetlerinin 15 yılda ancak getirdiği birkaç hizmetin arkasına sığınarak 5 yılı geçiştirme gayreti içine girmişlerdir.

‘’4 UCUBE KULEBE’’

5 yıllık sürenin üç yılı bitmiş 2 yılı kalmıştır. Buna rağmen ortada görünen, 3 parka yapılan 4 ucube kulübe, 3 yere yapılan satıh kaplama, çarşı içinin dubaları ve süs ışıklarından ibarettir.

MHP dönemi ile kıyaslamaya kalkışmak haksızlıktan öte gülünç bir durumdur. 9 ayda bitirip eğitime kazandırılan MYO ve binası, Sn; Başkanın 4 yıldır MYO ek binasının inşaatının bile tamamlanamamış olmasını nasıl karşılaştıracaksınız.

‘’İHTİYAÇ OLAN ARAÇLARI GELECEK DÖNEME SARKITMAK ÇARESİZLİĞİ İTİRAFI ‘’

Mhp li dönemde yenilenen trilyonluk araç parkı ile iktidar partisinde geçen süredeki 4 aracı kıyaslamak mümkün mü? İhtiyaç olan araç ve hizmetleri, “gelecek döneme” sarkıtmak çaresizliğin itirafından başka bir şey değildir.

Modern parke tesisi, çalıştıramadıkları asfalt plenti, ana artellerin sıcak asfaltla kaplanması, Pazar yeri inşaatı, üç oluklar mesire yeri, güreş alanı, su kaynakları için yapılan çalışmalar vb. gibi hizmetler MHP döneminde yapılmış çalışmalardır ve 4 kulübe ile kıyas kabul edilemez.

‘’ŞİMDİYE KADAR YAPILAN İŞLER BAŞKANA BİLE GEREK OLMADAN  DA YAPILABİLECEK İŞLERDİR’’

Halkımız iktidar partili bir belediyenin (eğer varsa) nimetlerinden yararlanmak istemektedir. 4 yılda alınamayan hizmetlerin son iki yılda nasıl alınacağı ve bunların ne olduğu, halkımız tarafından merakla beklenmektedir. Şimdiye kadar yapılan işler başkana bile gerek olmadan da yapılabilecek işlerdir.

Bütün şehrin sıcak asfaltla kaplanacağı, belediye sarayının yapımı, Hıdırlık Tepesine sosyal tesis ve teleferik sistemi, çevre yolu, modern çarşının yenilenmesi ve çatısına sosyal alanlar yapılması gibi birçok vaatlerin hepsinden önce, ilçemize bir kent çehresi kazandırılacak imar ve inşaat uygulamaları beklenmektedir.

‘’ELEŞTİRİ GETİRENLERE SALDIRMAK BELEDİYE BAŞKANININ GÖREVİ DEĞİLDİR’’

Belediyeler, temiz, huzurlu ve sağlıklı çevre sunmak hem bu gün yaşayanlara, hem de gelecek nesillere, bahsettiğimiz şartlarda bir kent hazırlamakla mükelleftir. Bu haklı istekleri ve yanlışlara, makul ve ölçülü eleştiri getirenlere saldırmak belediye başkanının görevi değildir. Çalışmayan ya da çalıştırılamayan araçların akaryakıt tasarrufunu dile getirmek türünden çıkışlarla boşa geçen yıllar doldurulamaz.

Ona buna laf yetiştirmek için harcadığı enerjiyi, yılın yarısından fazlasında, makamında bulunmadığı belediyeyi, bu hizmetleri üretmekle kullanması ilçe halkımız adına bizimde beklentimizdir.

‘’SORUMLULUĞU SÜSLÜ İFADELERLE GEÇİŞTİRMEK BEYHUDEDİR’’

Sokak hayvanlarından bile sorumlu olduklarını, bu işin maddi ve manevi sorumluluğu süslü ifadelerle geçiştirmek beyhudedir. İnsanlarımız elle tutulur, gözle görülür ve hayatlarını kolaylaştıracak işler beklemeye devam etmektedir ve bunun için sadece iki yıl kalmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler bütün bunların takipçisi olduğumuzun, bu güne kadar ülkemizin yaşadığı sıkıntılar sebebi ile dile getirmemiş olmamızın yanlış yorumlanmaması gerektiğinin bilinmesini istiyor ve aziz hemşerilerimize saygılar sunuyoruz.

MHP İÇLE BAŞKANI   
MUVAFFAK ETYEMEZ

 

Editör: TE Bilisim