Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan

Demokrat Parti'den istifa etti

 

2009 yılında Demokrat Parti'den Taşköprü Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Arslan, partisinden istifa etti. Arslan ile birlikte Demokrat Parti Taşköprü İlçe Başkanı Ceyhun Çorbacı ile ilçe parti yönetimi de DP'den istifa etti.

İlk olarak Taşköprü Noteri'ne DP'den istifasını sunan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Taşköprü Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısında basın mesnuplarının yanı sıra çok sayıda Demokrat Partili ve Taşköprülü vatandaşta katıldı.

Belediye Başkanlığı gibi onurlu bir göreve 29 Mart 2009 yılında Taşköprülü hemşerilerinin teveccühüyle seçildiğine değinen Arslan, "Yüzde 39,4'lük ve 3 bin 811 oy ile Taşköprü Belediye Başkanı olarak 4 yıldır halkımın hizmetinde bulunmaktan ise ayrıca büyük onur ve mutluluk duymaktayım. Bu kutsal görevin onurlu olduğu kadar büyük bir sorumluluk getirdiğinin ise bilincindeyim. Bu bilincin gereği olarak görev sürem içinde katılımcı, şeffaf ve halkın ihtiyaçlarını öne alan bir belediyecilik anlayışı ile çalışmayı ekip olarak düstur edindik. Karşılıksız sevdiğimiz Taşköprümüz için verdiğimiz bütün sözleri yerine getirmeyi de namus borcu kabul ettik" dedi.

 

-Siyasi ikbal ve menfaat peşinde olmadık-

29 Mart 2009 akşamına kadar bir siyasi partinin adayı olarak hemşerilerimizin yanındayken göreve geldikten sonraki 4 yıllık süre zarfında ise siyasi kimliğimizi ve rozetimizi bir kenara bırakarak tüm ilçe insanımı kucaklamayı ve herkes taraftan kucaklanmayı ilke edindim ve bunu da başardığımızı düşünüyorum diyen Arslan, "4 Yıllık görev sürem boyunca ilçemizde bulunan bütün siyasi parti temsilcileri ve tüm Meclis üyesi ve Encümen Üyesi arkadaşlarımızla birlikte hiçbir siyasi ikbal ve menfaat peşinde olmadan gece gündüz demeden el ele vererek çalıştık. Ve yine bu süre zarfında kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli olmak üzere projelerimizi 3'e ayırdık ve kısa sürede ilçemizde; bölgede örnek konumda bir Meslek Yüksek Okulu'nu vatandaşlarımızla el ele vererek hizmete açtık şeklinde konuştu.

 


-Kararımı ilçem ve hemşerilerim adına vermiş bulunuyorum-

Dİğer projeleri de tek tek sıralayan Arslan, şöyle devam etti: "Bugün ise ilçe halkım, kanaat önderleri ve yüreği Taşköprü için atan herkes Taşköprü'nün bir adım daha ileriye elbirliği ile gitmesi için bir karar beklemekteler. Bugün geldiğimiz noktada ise herzaman yanımda olan Demokrat Parti İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile her kararımızın altına ortak imza attığımız ve daima şahsıma en büyük desteği veren Meclis üyelerimin bu konudaki desteği ile 29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde aday olduğum ve üyesi bulunduğum Demokrat Parti'den Belediye Meclis üyesi arkadaşlarım ve çok sayıda partili arkadaşımla birlikte istifa ettiğimi kamuoyuna sizlerin aracılığıyla bildirmek istiyorum.

Bugüne kadar birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız Meclis üyesi ve Encümen Üyesi arkadaşlarıma huzurlarınızda tüm hemşerilerim adına teşekkürü bir borç bilirken, bundan sonraki çalışmalarımızdaki sorumluluk ve fedakarlığın daha fazla olacağının bilincinde olduğumuzu da bildirmek istiyorum. Taşköprü'nün istikbali için doğru bulduğum bu kararımı tüm ilçem ve hemşerilerim adına vermiş bulunuyorum. Çok kıymetli hemşerilerimin de bu kararda yanımız da yer alacağını temenni ediyor, bizleri bu mevkiye uygun gören Taşköprülü hemşerilerime huzurlarınızda en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

-AK Parti'den teklif var-

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının geçtiğimiz haftalarda istifa eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin gibi kendisinin de AK Parti'den teklif alıp almadığının yönetilmesi üzerine Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arsln, AK Parti'den teklif aldıklarını ve meclis üyeleri ve tüm arkadaşlarıyla istişare edip kısa bir sürede kararlarını vereceklerini kaydetti.

AK Parti'ye geçilmesi durumunda Taşköprü'ye flaş bir proje olacakmı sorusuna ise Arslan, hiçbir zaman kendisinin pazarlık usulü bir göreve gelmeyeceğini ve yapacakları bütün projelerin Taşköprü için flaş olacağını belirtti.

 

-Belediye Meclis üyeleri ve parti yönetimi de istifa etti-

Arslan'ın ardından konuşan DP Taşköprü İlçe Başkanı Ceyhun Çorbacı'da 2008 yılından beri Taşköprü ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü ve 2009 yılında partili arkadaşlarıyla yaptıkları görüşmeler sonucu Hüseyin Arslan isminin ada olarak öne çıktığını ve kendisinin de bu teklifi kabul etmesinden memnun kaldıklarını ve belediye başkanı olarak Arslan'ın bugüne kadarki çalışmalarından oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Çorbacı, yönetim kurulu ve partililerle yaptıkları istişareler sonucu partilerinin geleceğinden duydukları kaygı nedeniyle beraber yola çıktıkları Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile beraber kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda parti üyesi arkadaşının da DP'den istifa ettiklerini ve üyelerden çok sayıda kişinin de istifa edeceğini dile getirdi.

Arslan ile birlikte Demokrat Partili belediye meclis üyeleride partiden istifa etti. Arslan'ı konuşma aralarında partililer sık sık alkışlayarak "Sen nerede biz orada" ve "Taşköprü seninle gurur duyuyor" gibi sloganlar attılar.

Kaynak : http://www.taskoprupostasi.com/haberdetay.php?id=1427

Editör: TE Bilisim