7 Haziran 2015 Milletvekili seçimlerinde AK Parti İstanbul 1.Bölge 18.sıra Milletvekili adayı Avukat Şeyma Döğücü oldu.

Tosya'nın köklü ailelerinden Avukat Salih Döğücü'nün eşi olan Avukat Şeyma Döğücü 2002 yılında Ak PArti Kadın Kolları kurucu üyesi olarak atıldığı siyasette şimdi Milletvekili olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki dönemlerde seçimlere girdiği İstanbul 1.Bölgeden 18.sırada Milletvekili adayı gösterilmesi Hemşehrimiz Şeyma Döğücü'nün siyasi bir başarısı olarak görülmektedir.



Avukat Şeyma Döğücü Kimdir ? Şimdi kendi ağzından tanıyalım.

1965 Çorum doğumluyum. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum.
Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve insan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yaptım.İstanbul Barosu seçimlerinde Çağrı Grubu ve Hukukun Üstünlüğü Grubu ile birlikte çalışmalarda bulundum.
Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşuyla birlikte 2002 yılında Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları kurucu üyesi olarak siyasi hayata katıldım. İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı ve Sancaktepe İlçe Kadın kolları başkanı olarak görev yaptım. 2009 yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye meclis üyesi olarak seçildim. 2013-2014 yıllarında Türkiyenin ilk başörtülü kadın belediye başkan yardımcısı olarak Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum.
2012 yılında yapılan Ak Parti il kongresinde yönetim kurulu üyesi olarak seçildim. Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yaptım.
Evli ve 3 çocuk annesiyim. İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktayım.

Editör: TE Bilisim