SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, AK Parti Kastamonu Milletvekili adayları Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir istişare toplantısı düzenledi. 
  AK Parti ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısına Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, parti yönetim kurulu üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluş başkanları ve partililer katıldı.
  İstişare toplantısında konuşma yapan AK Parti 22.ve 23 dönem milletvekili olan Kastamonu Milletvekili Adayı Hakkı Köylü, "AK parti tabanı ile MHP tabanı çok farklı değil aynı değerleri sahip insanlardan oluşuyor. Acaba diyorum biz kan içiciler demediğimiz için mi Sayın Bahçeli bizle hükümet kurmadı. Ne dedi sayın Bahçeli; 'Anayasanın ilk dört maddesi değiştirilemez' şartı söyledi. Biz sanki farklı bir şey mi söylüyoruz. Biz ne diyoruz; tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan dedik bu zaten ilk dört maddeyi kapsıyor. Birde benim için 17 Aralık soruşturma dosyalarını benim akladığım söylendi. Bakanları ben aklamışım denildi. Attığım imzanın her zaman arkasındayım.

Ben bir hukukçuyum. Bakanlarla ilgili dosya bize geldi. Dosya içindeki delillerin tamamı ses kaydından oluşmakta idi. Sonuçta şuna vardık. Bizim kanunlarımız der ki aile içi telefon konuşmaları dinlemek ve kayda almak suçtur der. Bunu dinlemek veya delil olarak kullanmak kanunen delil olarak kullanılamaz. Diyelim ki biz bunları yasak olmasına rağmen delil olarak kabul etseydik ne olurdu. Bir defa şunu açıkça söylemek istiyorum yapılan konuşmalar suç oluşturmuyor.

İkincisi paralel yapı tarafından tahrif yapılmış. Biz buna nasıl itibar edelim. Hukuken itibar edemeyiz. Zaten bu soruşturmayı açan hakimler meslekten atıldı. Emniyet görevlileri de şu an hapiste. Şimdi akla şu gelir bunları meslekten atanlar da sizin hakimleriniz diyebilirsiniz. Ama bunları meslekten atan hakimler 20 senelik kıdemli hakimler. AK Parti 12 senedir iktidarda bu demek oluyor ki bu hakimler bizim aldığımız hakimler değil. Şunu da itiraf edeyim bizim aldığımız çoğu genç hakim de paralelci çıktı. Maalesef öyle oldu. Şu anki durum budur ve karar sizindir. Memleketin geleceği sizlerin elindedir" dedi.












Editör: TE Bilisim