Toplantıya CHP İl Genel Başkanı Muzaffer Bıyıklı, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Konya Milletvekili Dr. Hüsnü Bozkurt, Tosya İlçe Başkanı İsmail Okutucu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Kalem, Kargı CHP İlçe Başkanı Hakkı Bolpaça, Küre eski Belediye Başkanı Ahmet Demirtaş ve CHP’li üyeler katıldı.

Belediye düğün salonunda yaklaşık 100 kişinin katılı ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı İsmail Okuducu yaptı ’’Biz “EVET” oyu çıkmasına karşıyız, çünkü biz tek adam yönetimi olduğunu düşünüyoruz ve bu kadar yetkinin bir kişiye verilmesini asla uygun bulmuyoruz. EVET, bizim için bir felakettir” dedi.

İlçe ve İl Başkanından sonra bölgede referandum çalışmaları tapmak üzere parti genel merkezi tarafından gönderilen milletvekilleri de birer konuşma yaptılar. İlk konuşan vekil Sinop Milletvekili Barış Karadeniz oldu. Karadeniz de konuşmasında şunları söyledi;

“Gençler siyasete fazla yaklaşmıyor. Asıl gençleri siyasete fazla yaklaştırmıyorlar, tüm genç arkadaşlarımız siyasette söz sahibi olmalı. Gelecekte onlar bu işi devam ettirecekler. Gündemimiz referandum. 41 günümüz kaldı, inşallah 41 gün sonra maşallah diyeceğiz. Tosya’da biraz vatandaşın nabzını yokladık EVET oyu da verecek olan var HAYIR oyu da verecek olan var. Herkes bu ülkenin vatandaşı biz kimseyi düşüncelerinden dolayı suçlayamayız. Biz doğru bildiklerimizi anlatmaya mecburuz. Sonuçta ülkemizin menfaatlerini düşünmek zorundayız. Vatan haini hiç değiliz. Tosya’nın verimli topraklarında Tosya’da ne ekerseniz onu biçersiniz ama buradan tek şey çıkmaz oda vatan haini.


Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt da toplantıda yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Tosya 7 Haziran’da yüzde 64 ve 1 Kasım’da yüzde 74 oy alan AKP gerçeğimiz var. Kastamonu Konya’dan daha fazla oy almasına rağmen CHP Milletvekili yok. CHP’nin dünyada bir örneği daha olan başka parti yoktur. Tosya’nın vatansever insanlarından hayır oyu kullanmalarını istedi.

Kaynak: Haber37

Editör: TE Bilisim