Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Özcan Purcu ile Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak Kastamonu'nun Tosya İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundular. 

  CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu ile birlikte halkı bilgilendirme çalışmaları kapsamında milletvekilleri Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken'i makamında ziyaret etti.
  Başkan Ahmet Akdiken ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tosya'nın tarım ve hayvancılık alanında bilgiler verdi. Tosya’nın özellikle pirinç kenti olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Akdiken, “Tosya Pirinç alanında Türkiye’nin başkentidir. Yapılan mahreç çalışması ile bunu tescilleyerek çalışmalara ediyoruz" dedi.
  Başkan Akdiken konuşmasına şöyle devam etti, “Bizim en büyük sorunumuz Pirincin lezzetini aldığı Tosya Devrez çayının bir an önce Islah çalışmaları yapılarak boşa akmasını önlemek. Kızlar yolu barajının ivedi olarak tamamlanarak Pirinç tarlalarında yaşanan sel baskınları ve susuzluk sorunun çözülmesi olmalıdır. Devrez Çayı`na kurulacak Kızlar yolu Barajı tamamlanıp sulama imkanının sağlanmasıyla Tosya pirincinin üretiminin de artacaktır. Bu manada siz sayın vekillerimizde destek bekliyoruz" dedi.
    CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise Tosya’nın Pirinç yetiştiriciliği alanında Türkiye’nin önemli bir ilçesi olarak bildiklerini belirterek, “Pirinç üretimin hemen hemen lezzet alanında önemli bir kısmı burada gerçekleştiriliyor. Fakat yıllardır uygulanan tarım politikasından kaynaklanan eksiklerden dolayı Tosyalı Pirinç üreticisini kalkındıramadık. Başkanın ifade ettiği sorunların çözümü konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Bu konuda sizlerde biraz gayret göstermeniz gerekir. Gördüğümüz kadarı Tosyalı biraz mülayim tabiri caiz ise Tosyalının vur enseye al ağzından lokmayı, bu böyle olmamalı. Haklarınızı aramayı bilmelisiniz. Biz bunun için yollara çıktık ve çalışmalara başladık. Hak aradığımız zaman biz Gavur İzmirli olduk. Aslında bize bunu söyleyenlerden daha çok Müslümanız. Sizlerde artık haklarınızı arayın. Bakın bizler İzmir’den seçilmiş milletvekilleriyiz fakat Tosya’ya gelerek sizleri bu konuda bilgilendiriyoruz. Kastamonu’nun CHP milletvekili yok diyorlar fakat gördüğünüz gibi 3 milletvekili olarak biz buradayız" dedi

Editör: TE Bilisim