Belediye Başkanı Kazım Şahin iddialara cevap vermek ve yapılan hizmetleri anlatmak için düzenlediği basın toplantısında, “Tosya’da Hizmet Var!” dedi.
Belediye Başkanı Kazım Şahin ilçemize yapılan hizmetler hakkında bilgilendirmek, iddia ve eleştirilere cevap vermek için Ak Parti Tosya İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl ateş ile birlikte başkanlık makamında basın toplantısı düzenledi.

Tosya Devrez Üniversitesi Yolunda İlerliyor

Tosya Meslek Yüksekokulu ek binası için 3milyon liralık ödenek ayrıldı, para Kastamonu Üniversitesi’nin hesabında. Biz ek binayı üniversiteye devrettik, ihalesi yapıldı, yasal süreç devam ediyor, önümüzdeki akademik yıla yetişmiyor. Fakat gelecek yıl tercih kılavuzuna da girecek.  Yeni bölümler öğrenci almaya başlayacak. Yeni bölümlerle birlikte fakülte açılması için çalışıyoruz. Ve süreç Devrez Üniversitesi yolunda hızla ilerliyor. Biz bu arada alt yapıyı hazırlıyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu ilçemize 400 kişilik yurt yapacak, 2017 yatırım programına alındı, önümüzdeki günlerde başlanacak.  Diğer taraftan özel sektörün yurt yapımı çalışmaları devam ediyor. Biz Üniversite için 150dönümlük bir kampüs alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Otogarın olduğu yerden, Kız İmam Hatip ve Kültür Merkezinin de içinde bulunduğu toplam 150 dönüm alanı üniversiteye tahsis ederek oluşturacağımız kampüs içinde Devrez Üniversitesinin alt yapısını oluşturuyoruz.

Kızlaryolu Barajı İhalesi Yapıldı
40 yıldır bekleyen Kızlaryolu Barajı’nın ihalesi yapıldı. İlçemizde 65bin hektar alanı sulayacak olan Kızlaryolu Barajı’nın ihalesi 31 Mayıs 2017 tarihinde toplam 400milyon bedelle ihalesi yapıldı. Fakat sulama projesi revize edilecek. 40 yıl önce hazırlanan projede bugün OSB, yüksekokul, yeni sanayi sitesi sulama havzası içindeydi. O günün şartlarında hazırlanan projede boş olan tarım alanı olan yerlerin bugün bir kısmı sanayi bir kısmı imara açılmış, dolasıyla sulama havzası içinde olmayacak yerler yapılacak olan revize ile projeden çıkarılacak.
Diğer taraftan gölet projeleri devam ediyor. İhalesi yapılan göletlerin inşasına başlandı, yeni başlanacak olan projeler de var. Gölet projeleri hem sulama hemde içme suyu ihtiyacını karşılayacak.
Çorum Kavşağı Bayrama Yetişecek
Daha önceden demiştik Türkiye’nin 3’ncü büyük kavşağı ilçemize yapılıyor diye. Bugün sizlerde görüyorsunuz yapılan işi. Kavşakta çalışmalar müteahhit firma tarafından hızla devam ediyor. Müteahhit firma kavşağın alt geçidini yani transit geçişi Bayrama yetiştirmek için çalışıyor. Hem İstanbul Samsun istikameti hem de Samsun İstanbul istikameti Bayrama yetiştirilecek, sürücülerimiz Bayramda kavşaktan daha rahat geçiş imkanı bulacak. Yüklenici firma önceliği Çorum Kavşağı’na verdi. Çorum Kavşağının tamamlanmasının ardından Eceoğlu ve diğer kavşakların inşasına başlanacak.

TOKİ Kuraları 3 Temmuzda

İlçemize yapılan 262 konutluk II. Etap TOKİ konutlarında artık sona geliyoruz. Yüklenici firma yıl sonuna teslim etmeyi planlıyor. Daha önceden yapılan kura çekiminde hak sahipliği kurası çekilmişti.  Ev alacak olan hak sahipleri belirlenmişti. Şimdi ise daire kurası çekilecek. Kim hangi bloktan hangi daireyi alacak, 3 Temmuz’da çekilecek olan kura ile belirlenecek.
III. Etap TOKİ Konutları
II. Etap TOKİ konutlarının ardından III: Etap TOKİ konutları çalışmalarımız devam ediyor. Orman deposunun olduğu alanda lejant değişikliği yaptık, ormandan yapılacak olan devrin ardından III. Etap TOKİ yapımına başlayacağız.
1500 Konutluk Uydukent Projesi
İlçemize yapmayı planladığımız 1500 konutluk uydukent projesi devam ediyor. Yazıçam Mevkii’nde düşünülen uydukent projesinin yanında yeni bir proje için çalışıyoruz. Eğer o proje olursa ilçemize öğrenci kadar, askeri birlik kadar getirisi olacak.

Çevre Yolu Çalışmaları
Marangozlar Sanayi Sitesi Çevre Yolu çalışmalarımız devam ediyor. Menfezlerini ve asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından Marangozlar Sanayi Sitesine giden yada gelen ağır tonajlı araçlar şehir merkezine girmeden çevre yolunu kullanacaklar.
Soğuk Hava Deposu
Marangozlar Sanayi Sitesi’nin karşısında bulunan tüp depolarını Eceoğlu Mevkii’ne taşıyacağız. Burada tüp deposu yaparken yanında birde soğuk hava deposu yaparak halkın hizmetine sunacağız. Tüp deposundan boşalan yere de III. Etap TOKİ konutlarının yapılmasının ardından Cuma günleri için sebze pazarı yapmayı planlıyoruz.

Hükümet Konağı-Emniyet Müdürlüğü
Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binalarının geçici olarak taşınmasının ardından inşaatına başlayacağız ve 8bin m2 alanda inşa edilecek olan Hükümet Konağı ilçemiz mimarisine değer katacak.

TSM-ASM-112 Acil
Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Koordinasyon Merkezinin de içinde bulunduğu bir komplike bir yapı olacak ödeneği ayrıldı, parası hazır işlemler ilden yürütülüyor. Önümüzdeki günlerde başlanacak.

Eski Otogar Projesi
Eski otogarın olduğu yerde yani Tosya Tur’un çıktığı yerde ilçemizin yöresel lezzetlerinin damak zevkine sunulduğu, yöresel el sanatlarının satıldığı komplike bir proje hazırlıyoruz.

Katı Atık Transferi
İlçemizde vahşi depolama alanını kapattık. Katı atıklarımızı-çöplerimizi aktarma istasyonuna toplayarak presliyoruz ve araçlara yükleyerek Devrekani’de bulunan katı atık istasyonuna geri dönüşüme gönderiyoruz. Günlük 65-70 ton katı atık gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu katı atık istasyonunda elektrik üretimine başlanacak ve oradan gelecek olan gelir de bizim sevkiyat-nakliye giderinin yaklaşık %75’ni karşılayacağını tahmin ediyoruz.
 
İş Makineleri
İş makinesi parkurumuzu sürekli yeniliyoruz. Araç filomuzu yeniliyoruz. Aldığımız mobil asfalt plenti ile asfalt işlerini daha hızlı yapacağız. KÖYDES çalışmaları belediyemizin işlerini hizmetlerini aksatmayacak. Yeterli malzeme stokumuz ve ekipmanımız var. 
Hastanedeki doktor sayısına da değinen Belediye Başkanı Kazım Şahin; “bir doktorumuz daha göreve başladı. Şuan hastanemizde doktor eksiğimiz yok. Norm kadronun tamamı dolu. Tosya sahipsiz diye yazıp çiziyorlar. Bütün bunlar kendiliğinden olmuyor, çalışmadan, takip etmeden, sahip çıkmadan olan hizmetler değil bunlar” dedi.
Toplantıda konuşan Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi uyum içinde çalıştıklarını belirterek; “ biz şuan siyaset, belediye, kaymakam uyum içinde çalışıyoruz. Kaymakamımız bizim için, Tosya için büyük bir şans. Uyum içinde çalıştığımız için Tosya’ya hizmetler daha çabuk geliyor. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Fazı Ateş Belediye Başkanı Kazım Şahin’in gereken her şeyi söylediğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Toplantı gazetecilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.    

Editör: TE Bilisim