1 Kasım 2015 26.Dönem Milletvekili seçimleri öncesi Ak Parti Tosya ilçe teşkilatı ve parti yönetimi kulislerinde sitem dolu sesler duyulmaya başlandı.

Tosya'nın 28 yıldır süre gelen Milletvekilliği özleminin 1 Kasım seçimleri öncesinde sonlandırma isteği partililer tarafından yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Parti içinden edinilen bilgilerde son olarak Genel Merkez tarafından seçimler öncesi Ankara ziyareti için Tosya teşkilatından Otobüs talep edilmesi karşısında ilçe teşkilatı şu an için karasız tavır aldı. Parti içinde bulunan önemli siyesiler Kastamonu İl Teşkilatı Tosya'dan bir partiliyi delege listesine yazmaz iken şimdi bizden böyle bir talepte bulunulması ilçe teşkilatımız tarafından etik karşılanmadı görüşü yer aldı.

 

Son olarak 7 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde Zafer Nalbantoğlu'nun 3.sıra adayı olarak seçime girmesi ve seçilemeyerek meclise gidememesi Tosya ilçe teşkilatında bardağı taşıran son damla oldu.

Tosya İlçe teşkilatında görev alan birçok partili 1 Kasım Seçimlerinde milletvekili aday sıralamasının aynı şekilde oluşması ihtimaline karşı tepki olarak Kastamonu merkez tarafından talep edilen Otobüs ve ziyaret programına katılmama yönünde görüş bildirdiği doğrultuda duyumlar alınmaktadır.

 

Ak Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi ilçe teşkilatında bulunan partililerle sürekli görüşerek Tosya seçmeninin taleplerini il başkanı ve diğer yetkililere ileteceği ve bu konuda çalışma yaptığı bilgisi alınmaktadır. Kastamonu İl Delege listesinde Tosya'dan bir delegenin olmaması Tosya ilçe teşkilatında büyük rahatsızlığa neden olduğu bilgisi yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

 

Tosya İlçe teşkilatındaki son olaylar ile ilgili Ak Parti Kastamonu İl Başkanlığı'nın nasıl bir tavır takınacağı merakla beklenirken Ak Parti Genel Merkezin Zafer Nalbantoğlu'nun milletvekilliği sıralaması hakkında vereceği karar Tosya İlçe Teşkilatında merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilisim