AK Parti ve MHP ilçe başkanlıkları kavşak çalışmaları kapsamında siyasi bir hesaplaşma içerisine girdiler. İlk olarak AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, D-100 Karayolu üzerine yapılacak kavşak çalışmalarının ihalesinin tamamlandığını belirterek, sözleşmenin imzalandığını ve yer tesliminin gerçekleştiğini söyledi.

 Ak Parti İlçe başkanı Naci Küçükmarkoç’un açıklamaları sonrası Tosya Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İsmail Yur Ak Parti tarafından yapılan açıklamalara sert tepki göstererek

2008 yılında yapımına başlanan D-100 karayolunun sanat yapılarının ve duble yol yapımı ile kavşaklarının hala tamamlanamadığını belirterek, “5 yıldır 40 kilometrelik duble yolu bitiremeyen siyasi iktidar, her mahfilde birbiri ile çelişen açıklamalar yapmak suretiyle gündemi sürekli meşgul etmektedir’’ dedi.

 

Tosya Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı İsmail Yur’un son yaptığı basın açıklaması sonrasında Tosya Ak Parti ilçe başkanı Naci Küçükmorkoç 02.Eylül.2013 tarihindeBasın açıklamasında bulundu.

 

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Sayın Naci Küçükmorkoç’un basın bildirisidir.

Yerel basında yerli yersiz Tosya’ya yapılan kamu yatırımlarını küçümsemek, konuyu saptırmak, kafa bulandırmak, eksik bilgilerle bu yatırımları kamu oyunda tartışma ortamına çekmek kime ne kazandırır sormak lazım.

Yola çıkarken Türkiye genelinde 15 bin kilometre bölünmüş yol planlanırken bugün 25 bin kilometreye ulaşılmış olması ülke açısından sevindirici ancak Tosya önünden geçen yolda gerek ihale, gerek mahkemelerden dolayı oluşan gecikme Tosya açısından tabi ki tasvip edilir bir durum değildir. Bunun mücadelesi her noktada verilmektedir. Olan talihsiz kazalar hepimizi derinden üzmektedir. Ancak geldiğimiz noktada müteahhit firmanın ifadesine göre kalan kısmın tamamının bölünmüş yol olarak 2-3 ayda tamamlanacağı ifade edilmiştir.

Kavşaklara gelince alt, üst geçit şeklinde planlanmayan ancak verilen mücadele sonucu Karayolları Genel Müdürlüğü’nden oluru alınan dört yol kavşağının proje ihalesi yapılmış, sözleşme imzalanmış, çalışmalar başlamıştır. Yine önceden mevcut haliyle planlanmış Eceoğlu Kavşağı’nda ise yine alt, üst geçit şeklinde projelendirilmesi Ankara inşaata verilmiş ve her iki kavşağın da yapım işi Ankara İnşaat tarafından yapılacaktır. Dün hastane küçümsenirken bugün bu itibarsızlaşma yola dönüşmüştür. Yapılanlar ortada herkesin gözü önündedir. Fazla lafa hacet yoktur.

AK Parti iktidarı döneminde Tosya’ya yapılan kamu yatırımları bellidir ve değerli hemşerilerimiz tarafından da bilinmektedir. MHP döneminde yapılan yatırımlar nelerdir? Sayın Başkan İsmail Yur, bir örnek verebilir mi?

Bizlere düşen hep birlikte mücadele etmek, siyasetçilere destek olmak, yapılan güzel şeyleri ifade etmek, takdir etmektir. Yoksa sadece inkar ve eleştiri üzerine siyaset yapılamaz. Tabi ki eksikler, noksanlar, yanlışlar var. Bunun için varız ve bunun için siyaset yapıyoruz.

Yasal prosedürleri tamamlanan ihaleler bir bir ilan ediliyor. Mesela Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun ihale ilanı bugün ki gazetelerde, ihalesi de 24 Eylül 2013’tedir. Önümüzdeki çok kısa bir süre içerisinde Huzurevi ihaleye çıkıyor, yine bu yıl Bahçelievler Ortaokulu ihaleye çıkıyor.

Elektrik indirme istasyonu şehir içerisinden çıkartılarak Tosya Organize Sanayi Bölgesi trafosu ile birleştirilmesinde sona gelindi. Sadece birkaç tane hatırlatmak için saydığımız  bütün bu projeler Tosya için hayati hizmetlerdir, yoksa sen ben kavgası ile eleştiri, inkar v.s. ile bir yere varılmaz. Bu vesile ile tüm hemşerilerimizin hizmetler noktasındaki kabul, yardım ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyorum.

Naci Küçükmorkoç
AK Parti Tosya İlçe Başkanı

Editör: TE Bilisim