Mehmet Erkaragülle Kapalı Spor Salonunda yapılan kongre saat 12:00’de başladı. Kongreye ak parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Özbay, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yönetim kurulu üyeleri, delegeler,  partililer ve vatandaşlar katıldı.

Divan başkanı ve üyelerinin seçimi yapıldı, gündemde yer alan maddeler okundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmasını Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin yaptı.

Belediye Başkanı Kazım Şahin konuşmasında; “Ak Parti 5’nci Olağan Genel Kongresi’ne hoş geldiniz diyor şükranlarımı sunuyorum. Ak parti kurulduğundan bugüne kadar milletin desteği artarak devam ediyor.30 Mart seçimlerinde, daha sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçiminde sizin partiniz, sizin adamınız, milletin adamının arkasında dimdik durdunuz, milletin adamına sahip çıktınız sağ olun var olun” dedi. Kamu ve belediye yatırımlarından bahseden Belediye Başkanı Kazım Şahin; ”En büyük yatırımlar Tosya'ya Ak Parti döneminde yapıldı. İlçemize kavşak yapılıyor ve toplam maliyeti 25milyon. Kavşakla birlikte ilçemiz Kastamonu üzerinden İnebolu Limanı’na ulaşacak ve dünya ticaret bağlantısı İnebolu Limanı üzerinden sağlanacak. İlçemizin ihracatta önü açılacak. Bu ve bunun gibi ilçemizde hayati önem taşıyan çok sayıda proje var, bazıları hayata geçirildi bazılarının da inşaatı devam ediyor.” dedi.    

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da konuşmasında; “Türkiye’nin son günlerde geldiği durum çok önemlidir. Bunun idrakindeyiz ve idrakinde olamaya da devam ediyoruz. Ak parti Türkiye ile Türk milletinin hür sesidir ve bu sesin sahibi yine onurlu dik duruşlu liderimiz Cumhurbaşkanımız büyüğümüz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.Biz hizmet etmenin yanında halkı da hoşnut etmenin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Teşkilatlarımız da bunu hem söylüyor hem de uyguluyor. Bakın ne yaparsanız yapın eğer halkın gönlünü hoş edemezseniz yine bir şey yapmış sayılmazsınız. Değerli liderimiz her zaman bunu her yerde uygulamıştır. Bunun içinde bizler hem hizmet ediyoruz, etmeye devam edeceğiz hem de halkımızın yanında olup halkımızı hoşnut etmeye devam edeceğiz” dedi.  

Ak Parti Tosya 5’nci Olağan Genel Kongresinde Konuşan Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen  de konuşmasında;  “Sayın Cumhurbaşkanımız bu yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti. Türkiye’de yeni bir kaynak bulunmadı.  Yerden petrol fışkırmadı çok büyük altın rezervleri bulunmadı. Peki nasıl oldu bu?İşin aslı emanet ehil ellere teslim edildi. Millet emaneti Recep Tayyip Erdoğan’a teslim etti. Ak Parti kadrolarına ehil gruplara emin ellere teslim etti. Ekonomi nerden alınıp nereye getirildi.  Bakın Türkiye’nin milli geliri 230milyar dolardan şu anda 800milyar dolar üzerinde kişi başına düşen milli gelir 10bin dolar üzerine çıkmış. Türkiye kabuk değiştirdi. Türkiye değişti görüyoruz ki Kastamonu da değişti, Tosya da değişti. Kastamonu da, Tosya da, Taşköprü de, Pınarbaşı da, hiçbir şey eskisi gibi değil.  Türkiye de ne varsa eğitim alanında sağlık alanında yatırımlar anlamında bu dönemde çok büyük atılımlar çok büyük hizmetler yapıldı” dedi.
Yatırımlara da değinen Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen Kastamonu’ya ve Tosya’ya en büyük kamu yatırımlarının Ak Parti döneminde geldiğini söyledi.  Tosya’nın her dönemde Türkiye ortalamasının üzerinde oy verdiğini belirten Gülşen; “2015 seçimlerinde Tosya’dan %80 oy bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından tekrar aday olmayan İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç’a Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve Gençlik Kolları Başkanı Sinan Zeybek tarafından teşekkür plaketi verildi.

Partinin gelir gider hesapları ve 2015 yılı bütçesi okundu ibra edildi. İlçe yönetim kurulu adayları adına konuşma yapan Ali Sütçü adayları takdim etti.

Salondan büyük alkış alan adaylar kenetlenerek birlik beraberlik mesajı verdi.  Başkan Adayı Metin Ekşi’nin tek liste halinde girdiği seçimde 420 delegeden 330’u oy kullandı.

Ak Parti 5’nci Olağan Kongresinde seçime giren adayların isim listesi

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TOSYA İLÇE YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ

İLÇE BAŞKAN ADAYI    METİN EKŞİ
                                  
YÖNETİM KURULU    (ASİL)
        
1 NACİ KÜÇÜKMORKOÇ                             11 ÖZLEM KÜLEK
                
 2 HASAN ÖRÜ                                           12 HALİL TİFTİKÇİOĞLU
                
3 ALİ SÜTCÜ                                              13 HİDAYET ÜZER
                    
4 VEYSEL KARTAL                                       14 RAİF TUNCA
                
5 EMİNE LAFCI                                          15 AYHAN KURCEREN
                
6 MUSTAFA ÖZCİGELİ                                16 SERDAR GÜVEN
                
7 SEMRA ERDEM                                        17 HÜSEYİN SAY
                
8 FATİH DOĞRAMACI                                18 ABDULLAH CİNGÖZ
                
9 HÜSEYİN GÜLABACI                               19 HÜSEYİN BOYNERGİL
                
10 MUSTAFA CORCOR                              
                
 































Editör: TE Bilisim