HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Ak Parti Tosya İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde gazetecilerin sorusunu cevaplayan AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi şok bir cevapla kongrede soğuk rüzgarlar estirdi.

Gazetecilerin ‘’ Sayın Metin Başkan önümüzdeki günlerde Ak Parti Tosya İlçe Başkanlığı görevini yardımcınız Mustafa Corcor’a bırakacağız yönünde söylentiler var; bu konuda bir açıklama yapacak mısınız? ’diye sordu.

 Gazetecilerin bu sorusu karşısında kongreye katılan bayan delegeler kısa bir süreli şaşkınlık yaşayarak İlçe Başkanı Metin Ekşi’nin vereceği cevaba odaklandılar.

Başkan Metin Ekşi Ak Parti Tosya İlçe Kadın Kolları Olağan Kongresi sonrası Çankırı’ya giderek Kızlar yolu Barajı Temel atma töreni için Başbakanımız Binali Yıldırım’ı karşılamaya gideceğini söyleyerek konu hakkında kısa bir açıklamada bulundu. ‘’ Evet Arkadaşlar doğrudur önümüzdeki günlerde Ak Parti Tosya İlçe Başkanlık görevini yardımcımız Mustafa Corcor’a bırakacağım. Bu görevi 1 yıllığına arkadaşımız Mustafa Corcor yürütecek. Ama konu bildiğini gibi değil ben önümüzdeki hafta Bosna Hersek’e giderek oğlumu ziyaret edeceğim. Daha sonra KAPIDER derneği ile birlikte yaklaşık 10 günlük bir yurtdışı ziyaretimiz olacak yani 25 Aralık 2017 ‘de görevimizi arkadaşımıza teslim edip 10 Ocak 2018 ‘de tekrar görevi teslim alacağız. Bu da yıl hesabı yaparsanız 1 yıl gibi bir süreye tekabül ediyor’ ’dedi.

Başkanın görevi bırakacağım açıklaması sonrası bu şekilde konuyu açması kısa süreli şok yaşayan partililer daha sonra gazetecilerin ve başkanın yaptığı bu esprili sohbet ile olayın içyüzünü öğrendiler.

Editör: TE Bilisim