Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Tosya İlçe Kongresi saat 14.00'te Mehmet Erkaragülle Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirdi.
Haber: Sedat Ağacıkoğlu (İHA )

Kongreye Ak Parti MYKY Üyesi ve Kayseri Milletvekili İsmail Emre Karayel, Ak Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü Metin Çelik, Murat Demir, Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, delegeler, partililer, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kongrede divan başkanlığı seçiminin yapılmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve kongrenin hayırlı olması için dua edildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmasını Ak Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi yaptı.
''
İLÇE BAŞKANLIĞIM DÖNEMİNDE BAŞARILI OLDUM''

Ekşi konuşmasında; “Aralık 2014’te Tosya Ak Parti İlçe Teşkilatında göreve geldikten sonra kadın kollarımız ve gençlik kollarımızın yeniden yapılandırılması ve görev dağılımı yapıldıktan sonra çalışmalarımıza start verdik.  Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde 2 genel seçim ve 1 referandum geçirdik. 7 Haziran genel seçimlerinde %63lük oran, 1 Kasım seçimlerinde de %72lik oran ve 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet seçiminde de oy oranımızı %78,43’e çıkardık. Bugüne kadar ilçe yönetiminde emeği geçenlere teşekkür ederken yeni seçilen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” dedi. 
Kongrede konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin ilçemizde yapılan kamu ve belediye yatırımlarına değindi.

'' AK PARTİ DÖNEMİNDE TOSYA HER ALANDA YATIRIM DÖNEMİ YAŞADI''

Başkan Şahin konuşmasında; Ak Parti 6’ncı Olağan Genel Kongresi’ne hoş geldiniz diyor şükranlarımı sunuyorum. Ak parti kurulduğundan bugüne kadar milletin desteği artarak devam ediyor. En büyük yatırımlar Tosya'ya Ak Parti döneminde yapıldı. İlçemizde Türkiye’nin üçüncü büyük kavşağı yapılıyor ve inşaatı bitmek üzere. Hükümet Konağı inşaatında yakında ilk kazma vurulacak. Belediyemize yeni aldığımız iş makinelerimizle hızlı ve kaliteli hizmet vermek için yoğun çaba sarf ediyoruz. İlçemize daha fazla hizmet ve yatırımın gelmesi için çalışıyoruz. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
Kongrede konuşan Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay kongrenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti.
 Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kongreye gönderdiği mesajlar okundu.
 
Kongrede gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından ilçe başkan ve yönetim kurulu seçimi yapıldı. 

Delegelerin oylarını kullanmasının ardından Metin Ekşi güven tazeleyerek tekrar Ak Parti Tosya İlçe Başkanı seçildi.

Editör: TE Bilisim