HABER : SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Çaybaşı Köyü’nde yaşayan 99 yaşındaki eski pehlivanlardan Mehmet Kasap’ın seçim sandığı ayağına geldi.

1 Kasım milletvekili seçimlerinde oy kullanmak için Çaybaşı Köyü İlkokulu’na giden 99 yaşındaki eski pehlivan Mehmet Kasap rahatsızlığı nedeniyle seçmen sadığının bulunduğu okulun 2.katına çıkamadı. Torunu tarafından okul bahçesine arabayla getirilen pehlivan Mehmet Kasap oy kullanmakta ısrarcı oldu. Bu durum karşısında sandık görevlileri oy pusulası ve mührü okul bahçesinde rahatsızlığı nedeniyle araç içinde beklemekte olan Mehmet Kasap’ın yanına getirdiler.

Seçmen pusulası ve mührü vede sandık görevlilerini karşısında gören Tosya’nın en yaşlı seçmeni olan 99 yaşındaki Mehmet Kasap bir anda duygulandı ve ağladı. Vatandaşlık görevini yerine getirebilmenin huzuru içerisinde oy kullandı.

Sandık görevlilerine teşekkür eden bir dönemin yenilmez pehlivanlarından 99 yaşındaki Mehmet Kasap oyunu kullandıktan sonra torunu tarafından evine götürüldü.

99 yaşındaki Mehmet Kasap’ı oy kullanmak için okul bahçesine getiren torunu gazetecilere yaptığı kısa değerlendirmede; “dedem sabahın erken saatlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek için hazırlandı. Biz kendisine rahatsız olduğunu söylesek de dedem ısrarla oyunu kullanmak istedi. Ben de dedemin hatırını kıramayarak arabayla okul bahçesine getirdim. Fakat dedem belden aşağısı felçli olduğu için okulun 2.katına çıkamadı. Sandık görevlilerine durumu izah ettik, onlarda oy pusulasını aşağı indirerek dedemin oyunu kullanmasına yardımcı oldular” dedi.     

Editör: TE Bilisim