İlçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda dün Türk Kızılay’ı Kan Merkezinden gelen ekipler tarafından kan alımı yapıldı.10.00 ile 19.00 saatleri arasında kan alımına vatandaşlarımızın ilgisi vardı.


Dr. Savaş Koç eşliğinde 4 tane flebotomist (kan alma görevlisi) ,1 tane kan bağış kazanım uzmanı ve 1 tane destek personelle kan alma işlemi yapıldı. Dr. Savaş Koç Tosya’lıların kan verme konusunda duyarlı olduğunu söyledi.

Kan verecek olan kişilerin 18- 65 yaşlarında olması, kimlik belgesi, karnı tok olması görevli arkadaşlar yardımıyla form doldurarak kan verebileceğini bildirdi. Bir kan bağışı 3 kişinin hayatını kurtardığını, erkekler yılda 4 defa, bayanlar yılda 3 defa kan verebileceklerini söyledi.4



Kan vermenin vücuda her hangi bir zararı yoktur, vücuda faydalarını söyleyen Dr. Savaş koç kalp krizi ve felç risklerini azaltıyor, kemik iliğinin yağlanmasını engelliyor, vücudumuz kanın içindeki hücrelerin ömrü dolunca bu hücreleri imha ediyor bağış yaptığımız zaman bu hücreler parçalanmadan önce bir kişiye fayda sağlamış olur dedi.

Editör: TE Bilisim