HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçede ikamet eden Suriyeli çocukları hastalıklardan korumak için aşı kampanyası başlattı.

Yurdun dört bir yanında farklı şehirlerde geçici koruma altındaki Suriyeli misafirlerden Tosya’da ikamet eden aileler olduğu biliniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 15-28 Şubat 2017 tarihleri arasında hem kendi çocuklarımız gibi değer verdiğimiz Suriyeli çocukları, hem de kendi çocuklarımızı hastalıklardan korumak için aşı kampanyası düzenlenecek. 

Tosya Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen kampanya kapsamında kurumlarla ve muhtarlıklarla işbirliği yapılarak Suriyeli çocuklar tespit edildi.

Tespit edilen çocuklar 15-28 Şubat 2017 tarihleri arasında Tosya Toplum Sağlığı Merkezi, bir adet sabit ve 1 adet mobil aşı ekibi ile Suriyeli eksik aşılı çocuk misafirlere aşı yapılacak. Tespit edilemeyen ya da aşı yapılmayan Suriyeli çocuklar hakkında Tosya Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın çevrelerindeki Suriyeli komşularının çocuklarını aşılarını tamamlatmak için merkezimize yönlendirmeleri ayrıca mobil aşı ekibinin çalışmalarında yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir. Tosya Toplum Sağlığı Merkezi olarak tüm halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” denildi.

Editör: TE Bilisim