Kastamonu’nun Tosya ilçesine  yapılması planlanan 75 yataklı  6 katlı Devlet Hastanesi’nin sözleşmesi imzalandı.
Tosya’ya yapılması planlanan 75 yataklı 6 katlı Tosya Devlet Hastanesi İnşaatı’nın sözleşmesi Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi D.r. Ahmet Karakuş’un makam odasında imzalandı. Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi D.r. Ahmet Karakuş,Tosya Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Uzbilgin ve YEDA İnşaat şirketi adına İnşaat Mühendisi Gökhan Atalay’ın hazır bulunduğu ve Tosya’nın tarihindeki en  büyük proje olan 75 yataklı Tosya Devlet Hastanesi’nin inşaatı, yüklenici firma tarafından sözleşme imzalandıktan 5 yüz takvim gününde tamamlanarak teslim edilecek. Sözleşme imzalandıktan 5 gün içerisinde ise,Tosya Endüstri  ve Teknik Meslek Lisesi bahçesine prefabrik hastane kurulmasına başlanacak ve hastane inşaatı süresince sağlık hizmetleri kurulacak olan prefabrik hastanede aksamadan verilmeye devam edecek.
Sözleşmenin imzalanmasının ardından bir açıklama yapan  Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,’Sağlık, insanın en önemli sorunudur. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir. Sağlığı bozuk olan, hasta olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da, kendine, ailesine, çevresine, topluma yararlı olamaz.Bu bağlamda Tosya’mıza yapılacak olan 75 yataklı 6 katlı modern devlet hastanesi, insanlarımızın sağlıklı kalabilmesi ve sağlıklarına kavuşabilmesi için çok önemlidir. Yeni hastanemiz ilçemize köylerimize hizmet vermesinin yanında bölge insanına ve D-100 uluslar arası karayolunda seyahat eden insanlara da hizmet edecektir’’dedi.
Türköz,’75 yataklı Tosya Devlet Hastanesi inşaatı  500  takvim günü içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Hastane inşaatına başlamadan önce Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde bulunan 600 m2 lik bir bina acil servis,laboratuar ve röntgen servisleri olarak kullanılacak. Ayrıca okul bahçesinde kurulacak olan prefabrik binada ameliyathane,cerrahi servisler,yoğun bakım ünitesi ve doğum servisleri hizmet verecek. Şu an kullanılmakta olan poliklinikler ve diyaliz servisleri aynı yerde hizmet verecek ve inşaat süresince sağlık hizmetleri aksamadan verilmeye devam edecek. Bu güzel eserin yapılmasına emeği geçen başta hükümetimiz olmak üzere, Kastamonu Valimiz  Erdoğan Bektaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’diye konuştu.

Yapılacak olan  hastane ile ilgili bir açıklama yapan  AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,’’Tosya’mıza bu güzel eseri kazandırmak için çok mücadele ettik ve sonunda Allah’a şükür başarıya ulaştık. AK Parti iktidarları döneminde kalkınan ve gelişen ülkemize paralel olarak Tosya’mızın da kalkınıp gelişmesi ve bölgesinde örnek bir ilçe olması için parti yönetici arkadaşlarımız ile beraber gece gündüz demeden  çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Halka hizmet hakka hizmet parolası ile çıktığımız  ve hizmet etmekten her zaman gurur duyduğumuz Tosyalı vatandaşlarımızın en güzel sağlık hizmetlerini en sağlıklı ve modern ortamlarda alabilmesi için  yaptığımız yoğun çalışmalarımızın en büyük meyvesi olan  ve 150 yatak kapasitesine ulaşabilen,proje itibari ile Türkiye’de tek olan ve bölgemizdeki sayılı hastanelerden birini  ilçemize kazandırmanın  mutluluğunu yaşıyoruz’’dedi.

Sağlık Bakanı Sayın Prof. D.r.Recep Akdağ’ın hastane projesi ile yakından ve  bizzat ilgilenerek örnek bir proje olmasını sağladığını belirten Küçükmorkoç,’’ Gelişen ve günden güne büyüyen Tosya’mıza yakışan bir şekilde yapılacak olan hastanemiz, bu günden itibaren 500 gün içerisinde bitirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Bu  eşsiz hizmetin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta  Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Prof.D.r. Recep Akdağ’a, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’a, AK Parti Kastamonu Milletvekillerimiz Hakkı Köylü ve Mustafa Gökhan Gülşen’e,AK Parti Kastamonu İl Bakanı Av. Metin Çelik’e, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’e, sağlık bakanlığı yetkililerine,Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Karakuş’a,Tosya Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Uzbilgin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’diye konuştu.

Yeni yapılacak hastane ile ilgili bilgiler veren Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi D.r Ahmet Karakuş,’’ Yeni devlet hastanemizin toplam kapalı alanı 16.737.00 m2,oturum alanı 2800 m2 ve 6 katlı olacak. Otoparkı ise 70′i kapalı  30′u açık olmak üzere toplam 100 araçlık yapılacak. 25 Tek yataklı özel oda ile 2 yataklı 25 oda yapımı programlanan Tosya Devlet Hastanesinde,4 ameliyat odası, 4 yetişkin ve 4 çocuk yoğun bakım üniteleri ile üç kafeterya, bekleme salonları ile hastalık bilgi edinme merkezleri olacak. 15 Hastayı diyaliz ünitesinde aynı anda tedavi edecek geniş alana sahip diyaliz tedavi merkezi ve dinlenme salonu, modern acil serviste 24 saat görev yapacak ameliyathaneye hasta ya da yaralılar ambulansla içeri alınacak, 10 acil hasta tedavi odası ile 10 kişilik son sistem morg dini törenlerin yapılacağı merkezi sahip olacak. Bölgenin ilk dijital Pnömatik hastanesi olma özelliğini taşıyacak olan hastane, AB Sağlık hizmetleri standartlarına göre yapılacak. 75 yataklı olarak planlanan hastane,ihtiyaca göre 150 yatak kapasiteye kadar çıkabilecek’’diye konuştu.
Editör: TE Bilisim