HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya İlçesi Devlet Hastanesinde yaklaşık 1,5 yıldır Göğüs Doktorunun olmaması vatandaşları isyan ettiriyor.

Tosya Devlet Hastanesine tedavi için giden vatandaşlar 40 bin nüfuslu Tosya ilçesinde Göğüs doktorunun 1,5 yıldır olmaması ne anlama geldiği sorusunu hemen hemen her gün soruyor ve cevap bulamıyor. Tosya ilçesi her gün doktor sorunu yaşamaktan ve doktor konusunda sahipsiz olması Tosya tabiri ile ‘’Canına Tak Etti’ ’artık.  

Son olarak Dilküşah mahallesinde ikamet eden Recep Doğru isimli vatandaş Tosya Devlet Hastanesindeki Doktor yokluğuna isyan ederek ‘’ Ben göğüs hastasıyım 1,5 senedir hastanemizde doktor yok. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hastaneye gidiyorum muayene olmak istiyorum Doktor yok diyorlar. Onun yerine de başka doktor bakamıyor. Koskoca hastanede doktor yok. En önemli doktor olmadıktan sonra biz koca hastaneyi neydeyim biz koca binayı’’ dedi.

‘’ SİYESET ÇÖZÜM ARAMIYOR ‘’

 * Her yıl on binlerce hastayı muayene etmiş bir hastane yönetimini eleştirmek veya çoğu gece 5-6 kez hastalarına bakmaya gelen günde ortalama 90-100 hasta muayene eden bir doktoru kamuoyu önünde rencide etmeye asla hakkımız yoktur…

 *  İlçemizden kaçan her doktorun kaçış sebebinde sistemin olduğu kadar ilçemizin illeti haline gelmiş ve bir türlü bitmeyen dedikoducu karakterimizin de paydası olduğunu unutmayalım lütfen…

 * Sosyal Medyada sürekli olarak Tosya Devlet Hastanesini ‘’Sevk Yapan Bir Hastane’’ olarak göstermek veya başka sıfatlarla Hastane Yönetimini, Doktorları ve de çalışanları küçümsemek bizlere bir şey kazandırmaz.

 * Gramajı Düşük siyasetin olduğu ilçede suçu doktorlara ve hastane yönetimine atmak tabiri caizle ‘’ VUR ABALIYA ‘’ olmuyor mu sizce...

 * Siz hiç duydunuz mu bu güne kadar iktidar veya muhalefet partisi başkanından ilçenin sağlık sorunları ile ilgili bir basın açıklaması veya çözüm önerisi..

 ‘Vur abalıya’ mantığı ile doktorlara ve hastane yönetimine haksızlık etmeye ne kadar hakkımız var ki!
 

Editör: TE Bilisim