Tosya Müftülük Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, Hastane Müdürü Mustafa Uzbilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını Tosya Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Müfide İclal Uçar yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Dr. Uçar, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet için farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.  Sağlık konusunda halkı bilinçlendirmek için çalıştıklarını belirten Dr. Uçar Toplum Sağlığı Merkezi olarak Tosya halkının sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmek amacıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Toplantıda konuşan Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu katılımcılara teşekkür ederek diyabet hakkında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Toplantıda konuşan Dr. Can Alp Genç diyabet hakkında bilgiler vererek, diyabetin belirtilerini şöyle sıraladı; çok su içme, çok idrara çıkma, gece sık idrara çıkma, çok yemek yeme, ağırlık artışı veya zayıflama, bulanık görme, halsizlik ve yorgunluk.

Her hastalıkta olduğu gibi diyabette de erken tanının önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Can Alp Genç, diyabetin iyi kontrol edilmediği zaman vücuttaki diğer organlara da zarar verdiğine dikkat çekti.  Diyabet tedavisi hakkında bilgiler veren Dr. Can Alp Genç diyabette beslenmenin önemine vurgu yaptı.

Toplantının ardından diyabete dikkat çekmek amacıyla protokol üyeleri katılımcılarla birlikte Cumhuriyet Meydanı’na kadar farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşün sona ermesinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılara Tosya Toplum Sağlığı Merkezi tarafından şeker ölçümü yapıldı.































Editör: TE Bilisim