Kahraman, Öncelikle İlimizin Seremetli köyünde bulunan lösemi hastası 9 yaşındaki Şükran Uysal’ın evine misafir oldu. Ahırdan bozma evde yaşayan Uysal ailesi, konuklarını kapıda karşıladı. İl Müdürü Kahraman ile sohbet eden 27 yaşındaki anne Cemile Uysal, 2003 yılında evlendiğini ve 2004 yılında Şükran Uysal’ın doğduğunu ve kısa süre sonra lösemi hastalığına yakalandığını belirtti. 2008 yılında ikinci kızı Elif Uysal’ın sağlıklı bir şekilde dünyaya gelişiyle sevinen anne Cemile Uysal kamyon şoförlüğü yapan eşinin aynı yıl ölümüyle adeta yıkıldığını dile getirdi. Eşi vefat etmeden önce eşinin ailesi ile yaşadıklarını ve eşinin ölümünden sonra yaşanan aile içi sıkıntılardan dolayı iki çocuğuyla birlikte baba ocağına döndüğünü söyledi. Yedi kişilik nüfusla hep birlikte ahırdan bozma bir evde yaşamaya çalıştıklarını belirten anne Cemile Uysal düzenli bir gelirlerinin olmadığını ve babasının yazın inşaatta çalışarak para kazandığını, kışın ise iş bulamadığından dolayı maddi konuda sıkıntı yaşıyoruz şeklinde konuştu. Uysal, Lösemi tedavisi devam eden 9 yaşındaki Şükran Uysal’ın periyodik olarak Kemoterapi tedavisi gördüğünü ve rutin kontroller için sık sık Ankara’ya gitmesi gerektiğini ve maddi imkânsızlıklar yaşadıklarını belirterek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kastamonu İl Müdürü Osman Kahraman’dan yardım ve destek talebinde bulunarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Kahraman, son olarak Kastamonu Merkezde ikamet eden 11 yıldır lösemi tedavisi gören 17 yaşındaki Satiye Köylü’nün evine ziyarette bulunarak 4 kız çocuk babası Sabahattin Köylü ile sohbet ederek dertlerini ve sıkıntılarını dinledi. Eşinin ve kendisinin asgari ücretle çalıştığını belirten Köylü, “Lösemi hastası kızının 10 yıllık uzun ve meşakkatli bir tedavi sürecinden sonra lösemi hastalığı yenerek bizleri yeniden hayata bağladı” şeklinde konuştu. Baba Sabahattin Köylü “Allaha şükürler olsun ki şuan tedavisi bitti ve yıllık rutin kontrolleri dışında başka sıkıntımız yok. Allahtan bütün hastalara şifa vermesini niyaz ediyorum” dedi.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Kahraman, ziyarette bulunduğu ailelere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in selamlarını getirdiğini belirterek 2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nın,  İnsanları lösemi hastalığına karşı bilinçlendirmek, tedavisi için erken teşhisin önemini vurgulamak ve lösemili çocuklara doğru yaklaşımları öğretmek amacıyla düzenlendiğini belirtti. "Halk arasında "Kan Kanseri" olarak da bilinen lösemi, kemik iliğindeki hücrelerin kontrolsüz ve aşırı çoğalması ile ortaya çıkan, tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Geleceğimiz olan lösemi hastası çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerine elimizden gelen her tür desteği vermek, bütün imkânlarımızı seferber etmek, devletin ve milletin boynunun borcudur. Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerle öncelikle çocuklarımızı mutlu etmek, kansere 'dur' demek, halkımızı bilinçlendirmek, erken teşhisin önemini vurgulanmak, lösemili çocuklarımıza doğru yaklaşımları kazandırmayı amaçlamaktayız" dedi.

Lösemi hastalığının bulaşıcı hastalık olmadığını belirten Kahraman, “Lösemili çocuklarımız gerçek bir kahramandır. Aldıkları ilaçlarla, gördükleri tedavi ve zorlu süreçleri atlatarak gerçek kahramanlar olmuşlardır. Çocuklarımız okuldan uzak kalmakta, arkadaşları tarafından dışlanmakta, maske taktıkları için bulaşıcı hastalık zannedilmektedir. Lösemi hastalığının sıkıntısını sadece çocuklar değil aile de yaşamaktadır. Bu hastalık süreci uzun bir hastalık olduğu için ailelere büyük sorumluluk düşmektedir. Aileler iş yerlerinden sık izin almak zorunda kalmalarından dolayı işlerine son verilmekte ve tedavinin pahalı ve uzun olmasından dolayı da ağır maddi sorunlar yaşamaktadırlar dedi.

Kahraman, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ailelerin ve çocukların yanında olmaya elimizden geldiğince özen gösteriyoruz, İl Müdürlüğü olarak köyde ve şehir merkezinde yaptığımız ziyaretlerde ailelerimize ve çocuklarımıza psikolojik destek ve rehberlik hizmetleri veriyoruz inşallah gelecek yıl bu çocuklarımızı daha da sağlıklı ve geleceğe daha bir umutla bakan bireyler olarak görürüz. Önümüzdeki yıl bu çocuklarımızı iyileşmiş olarak aramızda görmek bizler için en büyük mutluluk olacaktır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kastamonu İl Müdürü Osman Kahraman’a İl Müdür Yardımcısı Gülsüm Kuru, Sosyal Hizmet Uzmanı M. Mete Öncü ve Kastamonu LÖSEV İl Temsilcisi Şevket Yılmaz eşlik etti. Ziyaretlerde İl Müdürü Kahraman çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye etti. 

Editör: TE Bilisim