Tosya'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerde halkın dertlerini ve taleplerini dinleyen Kastamonu Milletvekili Murat Demir’den vatandaşın talebi doktor oldu. İlçede büyük bir hastane yapıldığını ve son teknolojik cihazlarla donatıldığını belirten vatandaşlar, hastanede doktor olmamasından dolayı Çankırı ve Kastamonu’ya gitmek zorunda kaldıklarını söyleyerek doktor sorununa çözüm bulunmasını istedi. 

Taleplerin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, incelemelerde bulundu.  Hastanenin doluluk oranı ve 2015 yılı istatistiklerini alan Milletvekili Demir Belediye Başkanı Kazım Şahin’den ilçemiz coğrafyası, ekonomik yapısı ve ulaşım şartları hakkında bilgi aldı.

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir; ”Biz parlamentoya, Kastamonu’ya, Tosya’ya ve tüm ilçelerimize hizmet için gittik. Seçim çalışmalarımızda daha fazla hizmet getirmek için halkımıza söz verdik.  Ben seçim çalışmalarında da söylemiştim, sadece Kastamonu’nun değil Tosya’nın ve bütün ilçelerin milletvekili olacağım diye. Bugün Tosya’da çeşitli ziyaretlerde bulundum, Tosyalılar hizmetlerden memnun fakat Tosyalıların, Tosya halkının bir sıkıntısı doktor eksikliği. Ankara’dan bakıldığında Kastamonu’nun bir ilçesi olarak değerlendiriliyor ve sıradan bir ilçe muamelesi yapılıyor. Ben Tosya’yı seçim çalışmalarından biliyorum.  Bugün halkımızın talepleri hep hastanede doktor eksikliği yönünde oldu, vatandaşlarımız Tosya Devlet Hastanesi’nde doktor olmamasından dolayı Çankırı’ya ve Kastamonu’ya gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Belediye Başkanımız Kazım Şahin’den Tosya’nın konumu, coğrafi ve ekonomik yapısı hakkında bilgi aldım.

Tosya konumu itibariyle bölgeye hizmet verebilecek konumda. D-100 Karayolu üzerinde olması nedeniyle trafik kazaları, Organize Sanayinin ahşap ağırlıklı olması ve Marangozlar Sanayi Sitesi’nin kesici makinelerle çalışması nedeniyle iş kazaları gibi kazalarda doktor olmadığı için Tosya Devlet Hastanesi’ne gelen hastalar Kastamonu’ya sevk ediliyor. Örneğin; Kargı Çorum’un ilçesi, fakat Çorum’a 116km, Tosya’ya 40km. Acil hasta vakalarında hastalarımız Çorum yerine Tosya’yı tercih ediyor. Çünkü Tosya’ya ya yarım saatte geliyor, Çorum’a bir buçuk saatte gidiyor. Böyle bir durumda herkes en yakın yeri tercih eder.

Doktor eksikliğine rağmen Tosya Devlet Hastanesi’ndeki doluluk oranı %40. İnşallah doktor sorununu çözeceğiz ve halkımız en kaliteli hizmeti alacak. Tosya’daki izlenimlerimi Sayın Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza sunacağım. Tosya’nın en kaliteli sağlık hizmeti alması için çalışacağım. Çünkü bizim hükümetimiz insan hayatına çok önem veriyor, gerekirse bir hasta için Tosya’dan helikopter kaldırıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim