Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

TOSYA'LI KIZLARDAN AZMİN ZAFERİ TOSYA'LI KIZLARDAN AZMİN ZAFERİ

Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, törende yaptığı konuşmada, 1981 yılından buyana 24 Kasım gününün öğretmenler günü olarak kutlandığını hatırlattı.

“ Bizler nefes alıp verdiğimiz her günün öğretmenler günü olduğu bilinci ile aynı heyecan ve gayretle çalışmalarımıza devam eden bir gönül mesleğinin mensuplarıyız. Elimizden düşürmediğimiz kitap gibidir öğretmenlik. Bizim işimiz kutsal, sorumluluğumuz ağırdır. Bu bilinçle bize emanet edilen pırıl pırıl kalplere, bizi her ortamda kendilerine bir ışık, bir rehber bilen sevgili öğrencilerimize gerekli özeni göstermek onları bir sonraki adımlarına en güzel şekilde hazırlamak temel görevimizdir. “

Konuşmanın ardından, video gösterimi yapıldı. Şiirler okundu. Göreve yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Benim Adım Öğretmen adlı oratoryo sahnelendi. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Öğretmenler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

Programa, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Oğuzhan Dişçeken,  protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU