Kastamonu Kalkınma Vakfı tarafından desteklenen Kastamonulular Dayanışma Derneği’nin (Kas-Der) bu yıl 8’incisini düzenlediği Feshane Kastamonu Günleri, protokol ve siyaset dünyasından önemli ziyaretçileri ile birlikte bir kez daha Eyüp Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Milletvekilleri, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ilçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış Feshane Kongre ve Fuar alanında başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan Feshane Kastamonu Günlerinde, halk oyunları gösterisinin ardından açılışını AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır yaptı.


Feshane Kastamonu Günleri’nin yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade eden KASDER Başkanı Latif Çilingiroğlu da, Kastamonu’nun Feshane’deki tanıtımın öneminden bahsederek, Feshane’de elde edilecek gelirle, ihtiyaç sahibi Kastamonulu üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlamaya planladıklarını kaydetti.

8. Feshane Kastamonu Günleri’nde Tosya stantlarına ilgi yoğundu. Tosya ve yöresel ürünlerin, pirincin tanıtımının yapıldığı stantlar ve Tosya fotoğraflarının yer aldığı sergiler Bursa KASDER Başkanı İsmail Tiftik, TODEF Başkanı Ali Tekin, Üsküdar Kaymakamı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Haseki Hastanesi Başhekimi Mehmet Berker ve TODEF yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’da yaşayan Tosyalılar  ve Kastamonulular ziyaret etti. Tosya Standını ziyaret eden misafirlerle tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Kazım Şahin katılımları nedeniyle teşekkür ederek Tosya’yı Feshane’ye taşıdıklarını söyledi.


Büyük ilgi gösterilen Feshane Kastamonu Günleri, 24 Mayıs’a kadar devam edecek ve davetliler tarafından stantlar gezilebilecek.


Editör: TE Bilisim