Geceye Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin Tosya Belediyesi Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder,AK Parti Tosya ilçe Başkanı Metin Ekşi ve muhtarlar,Belediye Personeli ve davetliler katıldı.

Yaren meclisinin baş ağası olan Fatih Lepeci’nin açılış konuşmasında '' Tosya Yarenleri olarak 2017-2018 kapanış ocağını bu akşam yaptık. Tüm misafirler sezon kapanışı ocağımıza teşrif ederek bizleri onurlandırdınız.İnşallah önümüzdeki yaren oçağının açılışında da birlikte oluruz''dedi. Küçük başağa Metin Büyükdeğerli davetlilere hoş geldiniz sefalar getirdiniz, yaren meclisimizi şereflendirdiniz dedikten sonra Müzik Öğretmeni Erol Sevdi’nin müzik eşliğinde açılış ve karşılama töreni yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yöremize has halk oyunları, musiki söyleşileri ve orta oyunları oynandı. Özellikle orta oyunlarda yaranlarin bir birlerinin ismini söyleyerek yerde yuvarlanıp '' Ahmet yaren yattı kalktı mehmet yarene baktı'' tekerlemesi sonrası Mehmet yaren yerde takla atıp ''Mehmet yaren yattı kalktı tüm misafirlere baktı''demesi sonrası yaren meclisinde bulunan tüm misafirler bir anda kendilerini yere atarak takla attı.


Yemek ikramında bulunuldu. Yaren ağaların sergilediği orta oyunlar konukların bir hayli dikkatini çekti. Yapılan orta oyunlarında unutulmaz anlar yaşandı.2017-2018 Tosya Ahi Yarenleri sezon kapanış ocağını Başağa Fatih Lepeci yaktı.
Gece yarısından sonra misafirler geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı.

Editör: TE Bilisim