SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesinde faaliyet gösteren Tosya Ahi ve Yaren Dostları Derneği ve Tosya Yaren Meclisi bu hafta AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik’i misafir etti.

 Yaklaşık 8 yıldır başarılı çalışmaları ile Tosya kültürün farklı bir ivme kazandıran Tosya Ahi ve Yaren Dostları Derneği Tosya Yaren Meclisi üyeleri, 2016-2017 dönemi son Yaren ocağını AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik için yaktı.

 Programa AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahi, ile AK Parti il ve ilçe teşkilatı ile çok sayıda misafir katıldı.

Yaren Çavuşu İsmail Bazlamatcı’nın yaktığı yaren meclisi misafirlerin selamlama töreni ile başladı. Çay ikramının ardından dönem Baş ağası Fatih Lepeci tarafından misafirlere Yaren ve Yarenlik hakkında bilgi verildi. Amaçlarının gеlеnеk ve göreneklerini, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerleri genç kuşaklara yaşayarak aktarmak olduğunu belirtti.

Orta oyunları ve folklor gösterileri ve Erol Sevdi- Abdullah İrtik ikilisinin icra ettiği canlı müzik sunumları eşliğinde misafirler hoşça vakit geçirdiler. Davetlilerin orta oyunları ile folklor gösterilerine misafirlerde katıldı. Ayrıca yarenler, Tosya Çiftetellisi ve çeşitli folklor oyunları sеrgilеyеrеk, büyük alkış topladı.

Yemek ikramının ardından AK Parti Milletvekili Metin Çelik yaren meclisi ile ilgili değerlendirmede bulundu ‘Yâren Meclisine ilk defa katıldık. Yaptıkları kültürel çalışmaları hep yakından takip ettim. Katılmayı çok istemiştim ve nasip bu güne imiş.16 Nisan Referandum çalışmaları için Tosya’ya sabahtan geldik ve muhtarlarımızla ve de esnafımızla buluştuk. İnşallah 16 Nisan’da Tosya’dan ve Ülkemizden yüksek oranda Evet oyu ile Anayasa değişikliğini kabul edeceğiz.  Tosya Yarenleri bizlere kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşattı ve hatırlattı. Bu gece bizleri misafir eden Tosya Yarenlerine şahsım ve AK Parti Kastamonu teşkilatı olarak çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız iyi ki bu geleneği yaşatıyorsunuz’’ dedi.  

 Yaren Meclisi bu dönemki son yaren ocağını yakan Başağa Fatih Lepeci yaptığı Teşekkür konuşması ile sona erdi. Cezayir Marşının eşliğinde misafirler uğurlandı.

   (SDA-










Editör: TE Bilisim