Tosya Ülkü Ocağı tarafından düzenlenen Ahmet Şafak konseri önceki akşam Mehmet Erkaragülle Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın sunuculuğunu Tosya Türk haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Fatih Karaçam yaptı. Kur’an tilaveti ile devam eden konsere Kastamonu Belediye Başkanı Turan Topçuoğlu, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanı Dursun Ergin ve Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, MHP Kastamonu Milletvekili Adayları Emin Çınar ve Nurullah Kayıran, Belediye Meclis Üyeleri, Kastamonu Ülkü Ocağı Başkanı Tarık Ziya Çağılcı, Tosya Ülkü Ocağı Başkanı İbrahim Tabakoğlu ve çok sayıda Tosyalının yanı sıra Gazi Fırat Zorba katıldı.

Programda ilk olarak Tosya Ülkü Ocağı Başkanı İbrahim Tabakoğlu konuştu. Tabakoğlu konuşmasında Ilgaz’da meydana gelen terör saldırısına değinerek; “ Tarih 4 Mayıs Çarşamba yani bundan 27 gün önce. Ilgaz’dayız mitingde genel başkan konuşuyor. Telefon açılıyor. Acı bir ses var telefonumda biraz tedirgin ve öfkeli. Reis dikkat edin Ilgaz Dağı’nda polis otosu tarandı bir şehit var diyen bir ses. İnanmıyorum ve şaka mı diye soruyorum ama nafile ki gerçek. Beynimden vurulmuş gibiyim soğuk bir ter boşanıyor. Konuşmanın ardından miting bitiyor ve biz yarım saat sonra olay yerindeyiz 3 arkadaş. Her yer ana baba günü ve üzeri örtülü kül renginde bir polis otosu. Ateşin sıcaklığı yanan arabanın demirlerini eritmiş ve yanında üzeri örtülü şehidine saygı duyuyor belki de. Düşünmek istemiyorum o arabayı ve nasıl şehadet şerbetini içtiği şehidin. Yerde kurşun izleri ve ne kadar atıldığı belli olmayan kurşunlar. İçimdeki nefret ve öfke durmak bilmiyor. Buradan sesleniyorum o şerefsiz hainlere. Sen birsen biz 100 kişiyiz, sen onsan biz 10 binleriz ve işte buradayız gazimizle, şu an aramızda olan şehitlerimizle, biz bir ölür bin diriliriz. Bizi başkaları ile karıştırma çünkü biz kefen siyaseti yapanlardan değil, yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun diyenlerdeniz” dedi.

Ardından kürsüye çıkan Kastamonu Ülkü Ocağı Başkanı Tarık Ziya Çağılcı ise; “ Bizler fedakarlık ve feragatle, asrın idrakini zorlayan bir cevhere sahipken, artık kaybeden olmamalıyız. Tarihimizden ve ecdadımızdan, aldığımız güçle mücadele etmeliyiz çabalamalıyız. Biz yürekten anlatalım, söyleyelim ki duymazsa duymayan kulaklar utansın. Bozkurt yüreğimizle birlikteliğimize çağıralım ki gelmezse gelmeyen ayaklar utansın” diyerek 12 Haziran seçimlerinde Dr. Devlet Bahçeli ile birleşilmesi gerektiğini vurguladı.

 tarafından yapılan ülkücü yemininin ardından sanatçı Ozan Manas sahneye çıktı. Ozan Manas’ın programını bitirmesinin ardından, Belediye Başkanı Kazım Şahin kürsüye çıkarak Kastamonu Belediye Başkanı Turan Topçuoğlu, Milletvekili Adayları Emin Çınar ve Nurullah Kayıran’ı kürsüye çağırdı. Topçuoğlu, Çınar ve Kayıran’ın Tosyalıları selamlamasının ardından sanatçı Ahmet Şafak sahneye çıktı. Şafak yaklaşık saat 23.30’a kadar kendi bestelerini seslendirerek tüm Tosyalıları coşturdu. Kürşat Bazlamatçı

1.
2.

Editör: TE Bilisim