Sosyal ve kültürel kurslar açmayı planlayan dernek; ilk kursunu tiyatro kursu adı altında Tosya Halk Eğitim Merkezi,Tosya Halk Kütüphanesi ile işbirliğinde açıyor.
Protokolün imzalanmasının ardından daha kaliteli eğitim vermek ve gençlere tiyatro kültürü kazandırmak için dernek yetkilileri sektörün duayen ismi yüzlerce ünlü oyuncuya eğitim veren Mehmet Bakar’a eğitim için teklif götürdü.

Teklifi yerinde bulan Eğitimci Mehmet Bakar geçtiğimizi Pazar günü ilçemize gelerek eğitimin startını verdi. İlk gün Halk Eğitim Merkezi salonunda gençlere tiyatroyu anlatan Mehmet Bakar;”oyunculuk tiyatroyu sevmekle başlar. Tiyatroyu sevmeden oyuncu olunamayacağının altını çizen Bakar, sahne tozunu yutan bir kişinin oyunculuktan vazgeçemeyeceğini söyledi.

Ünlü oyunculara da tiyatro eğitimi verdiğini belirten eğitimci Mehmet Bakar; “Tosya’da kültürel faaliyetler az. Uzun zamandır Tosya’da tiyatro eğitimi vermeyi istiyordum. Nasip bu güneymiş. Bu kursu organize eden Tosya Tiyatro Kulübü yetkililerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Tosya’dan da ünlü oyuncular yetiştireceğiz” diye konuştu.

Tiyatro kursunun usta eğitimci Mehmet Bakar tarafından verileceğini belirten Tosya Tiyatro Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Çataloğlu; “ilçemizde, gençlerin gidebileceği vakit geçirebileceği alanlar sınırlı. Sosyal ve kültürel faaliyetler yapmak ve gençlerin sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan derneğimiz Tosya Halk Eğitim Merkezi ve Tosya Halk Kütüphanesi ile işbirliği yaparak tiyatro kursu açtık.

Kursumuz sektörün bilinen ismi Mehmet Bakar tarafından verilecek. Geçtiğimiz hafta ilçemize gelen Mehmet Bakar Hocamız kursiyerlerle deneyimlerini paylaştı, gençlere oyun ve oyunculuk dünyasından örnekler vererek, tiyatroculuğun tiyatroyu sevmekle başladığını söyledi. Mehmet Bakar Hoca birçok ünlü oyuncuya eğitim veren isim. İnşallah kursumuzdan oyuncular yetişecek. Kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim