1150 metrekarelik alan üzerine kurulan Tosya Kültür Merkezi inşaatında, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin incelemelerde bulundu.

Tosya Kültür Merkezi inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Şahin, Kültür Merkezi'nin Tosya'ya, eğitim ve kültür anlamında çok büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. İnşaatın tamamlandığını ve sırada kültür merkezinin iç tefrişatı için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Kazım Şahin, Tosya’da kültür merkezi oldukça büyük bir ihtiyaçtı ve bu kültür merkezinin hizmete açılmasıyla birlikte de kültürel bir çok açıdan isteğe cevap verecek. Tosya, tarihi ipek yolu üzerinde, binlerce yıldır bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölgede olması nedeni ile, tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir ilçe. Hizmete girecek olan Kültür Merkezi, günden güne gelişen Tosya'mızın tarihi ve kültürel değerlerinin daha iyi anlatılıp tanıtılabilmesine önemli katkılar sağlayacaktır'' dedi.


Kültür, sanat ve eğitimin toplumsal gelişmeyi sağlayan, onu zenginleştiren ve geleceğe taşıyan en önemli etkenler ve toplumu besleyen can damarları olduğunu kaydeden Başkan Şahin; “İlçemizin acil ihtiyacı olan, içinde her türlü kültürel, sanatsal, eğitsel faaliyetin hayat bulacağı Kültür Merkezi’ni hayata geçirmekten büyük mutluluk duyacağız. Çocuktan yetişkine, kadınından erkeğine kadar, her yaştan insanımıza hitap edecek olan kültür merkezimizin içinde sergi salonları, amfi salon, eğitim bölümleri jimnastik salonu gibi bir çok bölüm var. Tekrar ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim