Haber: Sedat Ağacıkoğlu - (İHA-Tosya )

Sakarya Ortaokulu tarafından İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen kutlama etkinliklerine Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkan Vekili Ali Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu,İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Çalışkan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Çalışkan yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Çalışkan, konuşmasına kütüphanenin fiziki koşulları hakkında bilgi vererek başladı.
Kütüphane ve kitap okumanın önemine dikkat çeken İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Çalışkan konuşmasının devamında; “Neden Kütüphane neden okumak?
    Çünkü kütüphaneler, medeniyetin ve dirilişin beşiği, kitapların ambarı, bilgilerin ve fikirlerin tohumudur.
İyi bir siyasetçi iyi bir bürokrat iyi bir vatandaş olmak istiyorsak, kütüphane kavramını iyice anlamamız gerekiyor. Azimle ve sabırla okumak gerekiyor. Sabır, dikene bakıp gülü geceye bakıp gündüzü düşünmektir. Karamsarlığa düşmeyin. Hayallerinizi hep canlı tutun. ''dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından kitap ve kütüphane konulu skeç sahnelendi.

Kitap okuma saatiyle devam eden etkinlikte Kaymakam Deniz Pişkin ve protokol üyeleri kitap okudu.  Kaymakam Deniz Pişkin protokol üyeleri ile birlikte kütüphanenin okuma kitapları bölümünden kitap seçerek okuma salonuna geçti. Kitap okuma etkinliğinde öğrencilere eşlik eden Kaymakam Deniz Pişkin, protokol ve okul müdürleri 20 dakika boyunca kütüphanede kitap okudu.


















Editör: TE Bilisim