Haber : Sedat Ağacıkoğlu


Tosya Belediyesi Ömer Halis Demir Kültür Merkezinde yapılan sergiye Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, eşi Seval Kavaklıgil, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lale Özder,  Tosya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Tabakoğlu, Vedat Tek Kültür Merkezi Müdiresi İlknur Ayna, el sanatları ustası kadınlar ve davetliler katıldı.

Tosya’nın kültürü ve yöresel el sanatlarının yer aldığı tanıtım sergisinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lale Özder  tarafından yöresel kültürler ve el sanatları konulu konferans verildi.  El sanatlarının o bölge ve ilçe ekonomisi açından önemli bir değer olduğunun altını çizen Doç. Dr. Özder ilçelerin kültürüne ve el sanatlarına sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil de Tosya’nın kültürüne ve el sanatlarına belediyenin her zaman sahip çıktığını belirterek; “ Yöresel el sanatlarımızı ve kültürel değerlerimize Belediye olarak sahip çıkıyor ve destekliyoruz. Tosya Belediyesi olarak kültürümüze sahip çıkarak kuşaktan kuşağa aktarılması için çalışıyoruz. Bizler Belediye başkanı seçildikten sonra ekibimizle beş yıl boyunca halkımıza nasıl hizmet veririz ve iz bırakırız onun peşindeyiz. Her zaman ve her yerde ifade ettiğimiz gibi Tosya'yı vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. ” diye konuştu.
Konuşmaların ardından  Tosya yöresel yemeklerinin tanıtıldığı etkinlikle program sona erdi.

Editör: TE Bilisim