Haber: Sedat Ağacıkoğlu-İHA

Açılış kurdelesini Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahi, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Özgün Yapağı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu ve Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Nesrin Avcı birlikte kesti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdiresi Nesrin Avcı yaptı. Hoş geldiniz dileklerini ileten Avcı katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı; ”Halk Eğitim Merkezleri örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış her yaş grubundaki fertlerin günün şartlarına uymalarını, bir meslek sahibi olmalarını sağlayan, okuma yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan eğitim kurumlarıdır. Bunun yanında halk eğitim merkezlerinin her zaman her yerde herkes için eğitimden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edinmiştir. Bu ilkelerden hareketle Tosya Halk Eğitim Merkezi olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılında okuma yazma, mesleki, eğitici, kültürel ve spor dallarında 116 kurs açılmış ve kurslarımızda 1832 si kadın 1075 erkek olmak üzere 2907 kişiye eğitim verilmiştir” dedi. 
Törende konuşan Kaymakam Deniz Pişkin; “Uzun ve meşakkatli bir yılın sonunda ve nihayetinde meyvelerini toplama günü. Bu anlamda Tosya’da katıldığım ilk Halk Eğitim Sergisi. Dört dörtlük bir sergi, çalışmalar çok güzel. Çok el emeği göz nuru akıtılmış. Makine başında saatler geçirilmiş. Kursiyerler maharetlerini sergileyerek böyle bir organizasyona imza atmış, hepsini kutluyorum, teşekkür ediyorum
Özellikle maddi imkansızlıklar noktasında ben kendi adıma elimden gelen desteği sunma gayretinde olacağıma söz veriyorum.  Özellikle makineler bayağı eski iş göremez duruma geldiğini ve yetersiz kaldığını gördüm.  Bu anlamda inşallah önümüzdeki yıl hiç olmazsa birkaç kurs makinesi yenilemeyi, ondan sonraki senelerde de diğerlerini yenilemeyi arzu ediyorum. Halk eğitim merkezleri küçümsenemeyecek azımsanamayacak kurumlardır” dedi.
Halk Oyunları ekibi gösterilerinin ardından Türk Halk Müziği ve İşaret Dili gösterimi sunuldu.  Halk Eğitim Merkezi’nde kursunu tamamlayan kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Açılışta katılımcılara kursiyerler tarafından hazırlanan çeşitli ikramlarda bulunuldu.     

Editör: TE Bilisim