Atabinen Kız Teknik ve Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda açılan yıl sonu sergisine, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Çelebi, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasında, mesleki eğitimde farkındalık oluşturma adına yapılan bu faaliyetlerden bir tanesinin her yıl düzenlenen yılsonu mesleki sergisi olduğuna değinen Okul Müdürü Ertuğrul Ateşoğlu, "Diğer okullarımızda olduğu gibi Kız Meslek Lisemizde de, meslek derslerimizde öğretilen ve üretilen el emeği göz nuru eserleri sergileyerek sizlerin beğenisine sunduk.Yılsonu sergimize katıldığınız için sizlere,serginin açılmasına emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum’’diye konuştu.


Öğrencilerin el emeği göz nuru çalışmalarının beğeniye sunulduğu sergiyi gezen Kaymakam Türköz ve protokol üyeleri,başarılı çalışmaları nedeni ile sergilenen ürünlerin hazırlanmasında  emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Sergi ziyaretinde bir açıklama yapan Kaymakam Türköz,'Köklü bir geçmişin ürünü olan ve çok zengin çeşitliliğe sahip Türk El Sanatları,  toplumun duygularını, sanatsal beğenilerini ve kültürel özelliklerini yansıtır hale gelerek "geleneksel" vasfı kazanmıştır.Eğitim; Bireylerin ve toplumun sosyal gelişmesini hızlandıran, ekonomik kalkınmasını destekleyen, milli kültür değerlerini koruyan, geliştiren, nesilden nesile aktaran, milli birlik ve bütünlüğü sağlayan faaliyetlerden biri ve en önemlisidir. 


Bir ülkenin zenginliği insanların verimi yeteneklerine ve bu yeteneğe uygun verilen eğitim düzeyine bağlıdır. Bu yüzden, her alanda kalkınabilme ve gelişebilme insan gücünün eğitim yoluyla yetiştirilmesiyle sağlanabilmektedir. 

Hayat boyu eğitim düşüncesiyle öğrencilerimize çağdaş öğretim yöntemleri ile yaşamsal beceriler kazandırmayı amaç edinmiş olan ve bu güzel el emeği göz nuru ürünlerin hazırlanmasında emeği geçen idareci,öğretmen ve öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.











Editör: TE Bilisim