Tosya’da 8 yıldır faaliyetlerini sürdüren Tosya Ahi ve Yaren Dostları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Olağanüstü  Genel Kurul toplantısı, faaliyetlerini yürüttüğü Tosya Yaren Meclisi Toplantı Salonunda yapıldı. Genel Kurula çok sayıda davetli ve üyeler  katıldı.

 Gündem maddelerinin tek tek görüşülmesine geçildi. Divan Heyeti Başkanlığına İsmail Akar , Katip üyeliklere de Recep Çakmak ve Mustafa Kürşat Bazlamaçcı oy birliği ile seçildi. Yönetim ve denetim kurulları raporlarının okunarak ibra edilmesinden sonra katılan üyeler tarafından oylanarak ibra edildi. Yeni yönetim ve denetleme kurullarının seçimine geçildi.  Dernek yönetimi seçimine iki ayrı liste halinde girilirken listeler (1) BİR ve (2) İKİ olarak isimlendirildi .Divan Başkanı İsmail Akar , seçimin kapalı oylama sistemini genel kurulun görüşüne sundu. Teklif kabul edildi.  Divan heyetine verilen liste üyelerin görüşüne arz edildi. Liste hakkında üyeler görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Yapılan görüşmelerin ardından her iki  liste üyeler tarafından oylanarak kabul edildi. Oylama neticesinde seçimi kazanan (2) liste olurken  Buna göre derneğin 2017 yılı itibari ile görev yapacak olan Yönetim Kurulu asil üyeliklerine;Ferhat Minareci, Fatih Lepeci, Serhat Ağacıkoğlu, Metin Vapur, Mustafa Bayık ,  Denetleme Kurulu asil üyeliklerine; Hulusi Alparslan Mola ,Hüseyin Erkaraca  ve İsmail Gürbüz seçildiler.

Seçimin ardından dilek ve temenniler bölümünde  söz alan Ferhat Minareci,“ Eski yönetime verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür ederim, Bu gün bu mecliste Yarene yakışan bir genel kurul yapmanın, dernek yönetim ve denetleme kurullarımız oluşturulurken aynı Yaran meclisimizdeki geleneklerimizin büyük bir kısmını hep birlikte gerçekleştirmenin hazzını yaşadık. Gördük ki Yaran yarenliği anlamış ve bu güzel geleneği önce yaşamak, sonra da yaşatmak için gayretlerini esirgemiyorlar. Bundan sonra daha güçlü ve daha gayretli bir şekilde çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz bu doğrultuda buradan açıklamak istiyorum ilk önceliğimiz ve yapacağımız faaliyet Tosya Mehteran Takımını oluşturmak olacak ve  daha bir çok branşta Tosya Ahi Yarenleri Tosya’mızı en güzeli ile temsil edecek   İnşallah öyle ümit ediyorum ki hep birlikteki gayretimizle daha güzel, daha iyi, daha hayırlı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Yarenin arzuladığı Tosya için çorbada bir kaşık tuzumuz bizim de bulunsun anlayışı düsturu ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tekrar şahsıma ve yönetimimize gösterdiğiniz teveccühe çok teşekkür ederim. Allah utandırmasın” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim