HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 
    KASTAMONU (İHA) Kastamonu’n Tosya ilçesinde faaliyet gösteren Tosya Ahi ve Yaren Derneği Yaren Meclisi’ni Mehter Marşı’yla açtı.
Cumhuriyet Meydanı’ndan Küre Mehret takımı Mehter Marşı eşliğinde yürümeye başlayan Tosya Ahi ve Yaren ekibi izleyicilere kısa bir gösteri yaptı. Havanın soğuk  rağmen vatandaşlar mehteranları programın sonuna kadar izledi.



Akşam yaren meclisinde ilk ocak yakımı gerçekleşti. 2014-2015 yılı yaren meclisi açılışına Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Vekili Fazıl Ateş, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, Küre Mehter Ekibi, davetliler ve misafirler katıldı. Yaren geleneği gereği misafirler saat 20.00 de Yaren Meclisine alındı.Dönem Baş Ağası Ferhat Minareci; “Bu dönemki Meclisimizin ilk “Ocak Yakma” törenine hoş geldiniz” dedikten sonra,  “Başağalar az konuşur, öz konuşur” dedi ve sözü Dönem Küçükağası Fatih Lepeci’ye bıraktı.Yaren geleneğini, yarenin ne demek olduğunu kısaca anlatan Lepeci; “Yaren Meclisinin kurulmasında ve bu günkü hale gelmesinde emeği geçen tüm Yaren ağalarıma, manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm gönül dostlarımıza teşekkür ederim. Hoş geldiniz,”   dedi.Gecede ilk olarak misafirlere ıhlamur ikram edildi.
Gecede halk oyunları gösterileri, orta oyunları ve canlı müzikle unutulmaz anlar yaşandı. Orta oyunları, halk oyunları ve canlı müzikle hoş bir gece geçiren  misafir ağalara yemek ikramında bulunuldu. Gece yarısından sonra misafirler geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı.











Editör: TE Bilisim